avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... am nevoie urgenta de un sfat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

am nevoie urgenta de un sfat

Buna ziua, am si eu nevoie de un sfat urgent, problema mea este urmatoarea, am primit decizia definitiva de custodia copilului meu, dar am obs ca mi sa gresit numele, adica lipseste o litera. Noi urmam ca luni 10.05 sa plecam din tara cu avionul crede-ti ca voi avea probleme?si daca ar trebui so anunt la tribunal de eroarea aparut cat timp va dura pana mi se va emite alta hotarare?

va multumesc aniticpat
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 14:56, 3 Mai 2010
Deci in concluzie mai trebuie sa astept circa 30 de zile???
Termenul curge de la comunicarea incheierii, exact ca si la hotararea a carei indreptare se solicita.
Imi puteti spune mai exact ce inseamna asta? Scuza-ti-ma da nu am cunostiinte in domeniu.
va multumesc
Cand spun de la comunicare, ma refer la faptul ca acea incheiere de indreptare de eroare materiala se comunica la domiciuliul dvs. exact asa cum s-a intamplat si cu hotararea prin care v-a fost incredintat minorul.Data comunicarii inseamna data stampilei care se aplica pe dovada comunicarii, dovada care insoteste incheierea redactata.De la acea data curgea termenul caii de atac, care asa cum explicam mai sus este acelasi cu cel al carei hotarare se cere indreptata.Aceasi procedura trebuia urmata si in cazul hotararii prin care a fost incredintat minorul.Ati legalizat acea hotarare? pentru ca va trebui sa le aveti pe amandoua legalizate.Inca ceva foarte important, daca numele dvs. este gresit doar in restul hotararii si un dispozitivul ei ( adica dupa instanta decide) nu este nevoie de indreptare, deci verificati ce va spun.Of, de aceea au oamenii nevoie de avocati, dar e greu asa pe forum:sorry:
Ultima modificare: Luni, 3 Mai 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta judecatoreasca dansava dansava in sentinta judecatoreasca este gresit numele meu si al concubinului ,,pe el il cheama in ,,ci,, viziteu marius ilie iar in hotarere scrie doar viziteu marius ... (vezi toată discuția)
Eroare materiala larisa2685 larisa2685 Buna ziua am primit hotararea de divort care este cu apel,dar mi s-a gresit numele copilului care mi s-a incredintat.am depus cerere pentru corectarea ... (vezi toată discuția)
Cerere rectificare nume hj lucianionescu lucianionescu Buna ziua, as dori foarte mult sa cer parerea unui avocat in legatura cu problema mea, insa mi-au luat o caruta de bani pana acum de fiecare data. Din ... (vezi toată discuția)