avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plângere penalã pentru pãrãsirea locului ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plângere penalã pentru pãrãsirea locului accidentului

buna ziua.Ieri am am avut un accident in care am atins cu roata din stanga fata o pers in apropierea trecerii de pietoni.am oprit masina pe dreapta,am coborat din masina sa vad ce a patit.mi-a spus ca il doare doar piciorul stang.i-am sugerat sa ma insoteasca la spital pt un consult amanuntit sau sa ii ofer orice alt ajutor insa el a refuzat spunand ca nu are nevoie si ca nu a patit nimic.intre timp l-a sunat pe tatal sau sa vina la locul accidentului.am asteptat impreuna cu el vreo 5 minute sosirea tatlui sau,insa vazand ca nu mai ajunge si grabindu-ma sa ajung la servici i-am sugerat sa urce alaturi de mine in masina si sa mergem impreuna la mine la servici asteptandu-l pe tatal sau acolo.el a refuzat si am cazut de comun acord sa vina ulterior dupa mine la locul de munca impreuna cu tatal sau eu lasandu-i adresa respectiva.ulterior ei nu au mai venit ci din contra s-au dus la politie depunand plangere penala ca am parasit locul accidentului.apoi peste vreo 3 ore au venit cei de la politie aducandu-mi la cunostinta toate aceste acuzatii.ce pot sa fac ca sa demonstrez ca nu am fugit de la locul faptei si ce m-i se poate intampla,avand in vedere ca prima declaratie care a fost verbala la politie partea vatamata a spus exact cum s-a intamplat iar apoi la declaratia scrisa a declarat ca nu am oprit si ca am fugit de la locul accidentului?
Infractiunea de parasire a locului accidentului subzista daca este savarsita infractiunea de vatamare corporala din culpa,incriminata de art. 184 din Codul penal, indiferent daca a operat impacarea partilor sau daca nu a fost depusa plangerea penala prealabila, in termen de doua luni de la data cand partea vatamata a cunoscut sau a putut cunoaste identitatea faptuitorului.

(RIL - Recurs in interesul legii, Recurs ICCJ
Decizia nr. LXVI (66) din 15 octombrie 2007 cu privire la intelesul sintagmei vatamarea integritatii corporale ori sanatatii uneia sau mai multor persoane continuta in dispozitiile art. 89 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002).


(vatamarea integritatii corporale ori sanatatii uneia sau mai multor persoane*, continuta in dispozitiile art. 89 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, republicata, se impune ca aceasta sa fie inteleasa numai in sensul ca se refera la vatamarile necesitand pentru vindecare ingrijiri medicale cu o durata mai mare de 10 zile, precum si la celelalte urmari incluse in art. 182 alin. 2 din Codul penal).



Trebuia sa ramaneti acolo pana la venirea organelor de politie. Cand loviti pe cineva pe trecerea de pietoni va invoiti de la serviciu cateva minute ca sa nu fiti nevoit sa va invoiti ulterior mai mult pentru a va apara... Eu sugerez sa incercati sa ajungeti la o intelegere cu victima.
deci sa inteleg ca daca are maxim 10 zile nu mai pot pati nimic in afara de permisul pe care il am deja suspendat fara drept de circulatie pe trei luni??sau si cu 10 zile de ingrijire medicala e penal???orice as face acum nu mai pot indrepta cu nimic situatia in cauza??

eu va inteleg perfect....insa in primul rand neavand de a face cu astfel de situatii nu am stiut ca trebuie sa anunt politia sau orice alt fel de organe daca victima refuza ajutorul si sustine ca nu are nimic,iar in al doilea rand pers accidentata de mine este de etnie roma si cand am vazut ca insista asa tare sa vina tatal sau si pe cine a mai sunat m-am temut de o reactie agresiva din partea lor si de asta am si sustinut ca victima sa ma insoteasca la servici la mine pana ajunge tatal sau si sa discutam acolo despre situatia in cauza
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Se va considera ca ati comis infractiunea.
Doar in circumstantiere va puteti apara.
Incercati sa va angajati avocat ca sa rezolvati problema cat mai repede.
gagica.ionut a scris:

buna ziua.Ieri am am avut un accident in care am atins cu roata din stanga fata o pers in apropierea trecerii de pietoni.


Este foarte posibil sa va alegeti si cu un dosar penal pentru fuga de la locul accidentului :( chiar daca va intelegeti cu victima. Pe viitor in asemenea situatii sunati imediat la 112 si NU miscati masina nici un cm, pana nu vine echipajul de la rutiera!

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru vatamare corporala si fuga de la locul accidentului stelutza_tl stelutza_tl Buna seara, Am o problema si as avea nevoie de un sfat al unui avocat. Dintr-un conflict verbal al sotului meu cu un sofer de taxi ( soferul de taxi a ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis pe un drum public si accident neamtualin neamtualin Buna ziua , am si eu o intrebare .. am condus pe un drum public o masina nu am avut permis de conducere si am intrat intr-un copac .. mai era cineva cu ... (vezi toată discuția)
Parasirea locului accidentului costinandrei costinandrei Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea situatie intr-un dosar de urmarire penala cu scopul de a afla parerea dvs. privind existenta infractiunii de ... (vezi toată discuția)