avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Act aditional sau decizia asociatului unic ?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Act aditional sau decizia asociatului unic ?

Buna ziua.
Am si eu cateva nelamuriri. In cazul in care se doreste completarea actului constitutiv si cu alte obiecte de activitate (activitatea principala ramanea aceeasi), fiind vorba de un SRL cu asociat unic, (pe langa alte acte necesare) ce act trebuie depus la ORC, act aditional la actul constitutiv (de modificare) sau decizia asociatului unic ? Deci care este actul modificator care trebuie depus in cazul unui SRL cu asociat unic?
Si ce trebuie sa cer? Inregistrare mentiuni privind: act constitutiv actualizat sau obiect de activitate?

Va rog frumos si va multumesc !!! :)
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2014
LuchianSeb, utilizator
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 09:36, 24 Ianuarie 2014
Hotararea AGA, este actul care va intereseaza.
Restul le faceti la biroul juridic de la registrul comertului.
E vorba de un SRL cu asociat unic, adica un singur asociat ! Nu poate face un asociat o adunare generala a asociatilor :D Si nu vreau sa dau bani la ORC fiindca nu-mi permit.
Dar va multumesc oricum ca ati incercat sa ma ajutati.
Astept si alte raspunsuri ... Poate de la cineva care este un mai bun cunoscator in materie :)
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2014
LuchianSeb, utilizator
Pai stiu si eu ghidul ala, dar raspunsurile la intrebarile mele nu rezulta de acolo.
Oricum, eu asi intelege ca actul aditional se poate incheia de mai multi asociati, deci eu asi avea de fapt treaba doar cu decizia asociatului unic. Dar ce sa bifez la completarea cererii? Inregistrarea mentiunilor privind: obiect de activitate sau act constitutiv actualizat ?
Fac asta online si nu ma ajuta nimeni... :)
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2014
LuchianSeb, utilizator
Faceti decizia asociatului unic in care veti scrie codurile ce le doriti sa le adaugati ca activitati secundare, plus contorul de cuvinte ce va trebuie pentru publicarea deciziei in M.Of
Faceti actul constitutiv actualizat adaugand codurile noi in obiectul secundar de activitate.
In cerere bifati "modificare prevazuta in Decizia asociatului unic nr..." si modificarri referitoare la "obiect de activitate" si "act constitutiv actualizat"
La depunerea dosarului veti plati taxa de inregistrare a mentiunii, dar privind completarea formularului, orice greseala poate fi modificata de catre persoana care primeste dosarul.
Spor.

Alte discuții în legătură

Acte necesare suciu_diana suciu_diana Buna ziua, care sunt pasii de urmat pentru completarea actului constitutiv, al unui SRL, cu mai multe coduri CAEN si inregistrarea acestuia la Reg Com? ... (vezi toată discuția)
Recodificare+preelungire mandat Monicul Monicul Va rog sa-mi dati un sfat pentru urmatoarea situatie. Recodificare caen si prelungirea mandatului administratorului. Ce documente trebuie? Aga cu ... (vezi toată discuția)
Acte aditionale act constitutiv doriacristina doriacristina De-a lungul ultimilor ani, am facut mai multe acte aditionale la actul constitutiv (schimbare locatie, adminstrator, etc). Trebuia sa duc la ORC fiecare act ... (vezi toată discuția)