avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... doua facturi diferite emise pt aceleasi servicii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

doua facturi diferite emise pt aceleasi servicii

am primit de la o firma de paza o somatie de plata.
sustin ei ca nu am achitat doua facturi, insa ambele facturi sunt emise pentru "servicii paza luna octombrie 2008" , dar sunt facturi diferite cu date diferite: respectiv 30.09.2008 si 31.10.2008.
intelegerea noastra era sa se emita factura la sfarsitul lunii pt serviciile efectuate.
cum imi poate profita acest fapt?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 19:24, 14 Aprilie 2009
Faceti o adresa de raspuns la somatia primita in care precizati punctul dvs. de vedere in legatura cu cele solicitate.
intelegerea pe care ati fcut-o cu ei, este scrisa , aveti vreun contract..sau doar o intelegere verbala?
da avem un contract incheiat.
ma scuzati, nu am precizat ca s-a facut o cerere de emitere a unei ordonante care sa contina somatia de plata.
de altfel ei nu au respectat contractul, deoarece pe luna oct angajatul lor a lipsit in repetate randuri de la servici.
insa as vrea sa stiu dc imi profita in instanta greseala din cele doua facturi?!?
Va profita deoarece ,din ceea ce spuneti , creanta nu este certa , lichida si exigibila
Ultima modificare: Luni, 13 Aprilie 2009
Sorin Susca, Consilier juridic
Ar trebui sa prezentati in instanta atat contractul cat si cele doua facturi, sa aratati ca intelegerea este pentru emiterea unei singuri facturi la sfarsit de luna si ca prin urmare nu recunoasteti decat una dintre facturi. Asa cum vi s-a spus mai sus instanta nu va putea emite ordonanta deoarece creanta nu este certa, lichida si exigibila decat in parte.

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta certa si exigibila ! Tassaly Tassaly Buna ziua ! As dori sa aflu care sunt caile legale cele mai rapide pentru recuperarea unor creante ale firmei noastre ,creante pentru care avem toate ... (vezi toată discuția)
Reactualizare suma Alina-Adriana Visirin Alina-Adriana Visirin De la ce data trebuie actualizata o suma de bani cu rata inflatiei, avand in vedere ca in ordonanta de plata instanta ordona: \"Someaza pe debitoare sa ... (vezi toată discuția)
Cerere de anulare ContSters116348 ContSters116348 ]n cadrul unei somatii de plata i sa admis actiunea creditoarei aceasta neavand contract incheiat intre parti,facturile nu sunt acceptate la plata ... (vezi toată discuția)