La începutul lunii Ianuarie a.c., în bucătărie, îmbinarea dintre țeava de apă caldă și apometru s-a slăbit și presupun că a picurat atât de mult încât mi-a venit o d-ră la ușă și mi-a zis că stă in chirie în apartamentul de sub mine și tavanul ei este inundat. Am oprit imediat apa în bucătărie, i-am mulțumit că m-a anunțat și că voi remedia problema cât mai repede. După câteva zile d-ra in cauză a revenit la ușa mea să îmi zică că proprietara vrea să îi repar bucătăria în urma incidentului și să îi dau numărul meu de telefon să ia legătura cu mine, ceea ce am și făcut (i-am dat numărul de telefon). Pe data de 20.01.2014 mă sună o femeie să îmi zică că e proprietara garsonierei de sub mine și că sunt nesimțit că nu îmi dau interesul să-i repar bucătăria în urma inundației, că acum a făcut mucegai și alte cuvinte ”de bine”. Deoarece nu mi-a plăcut atitudinea d-nei în cauză nu aș vrea să îi plătesc nici o daună dar în același timp sunt om și unele probleme apar fără să vrei (accidente - cum a fost inundația), aș vrea să știu ce trebuie făcut în cazul de față și ce trebuie făcut să am ceva la mână că am rezolvat problema. Mulțumesc anticipat pentru ajutor.
In conditiile in care defectiunea se aflla nivelul instalatiei din proprietatea dv,puteti obtine dcument care sa demonstreze executarea de reparatii,apeland la instalator autorizat care va poate elibera document justificativ
Pai dv. spuneti ca nu vreti sa-i platiti reparatia din casa pentru ca v-a vorbit urat.
Noi ce-ar trebui sa va sfatuim? Sa-i platiti? Asa ar cam fi normal, desi nu aveti o vina directa. I se poate intampla oricui...
Sa nu-i platiti? Daca asa va indeamna sufletul, nu-i platiti.
Poate ea va va da in judecata - pe cat de probabil, pe atat de improbabil. Atunci o sa vedeti ce hotaraste judecatorul.
Daca instalatorul v-a dat document ca a reparat instalatia, este in regula. Aveti o proba in favoarea dv.
Am scris că nu aș vrea să plătesc reparația pentru felul în care mi-a vorbit dar asta este un amănunt. Ceea ce nu mi se pare normal este că femeia a solicitat reparația după jumătate de lună timp, de unde să știu eu că femeia a avut tavanul zugrăvit și că nu a avut mucegai înainte de accident. Cred că în mod normal trebuia să mă cheme atunci când a fost accidentul să îmi arate dar nu a făcut asta.
În cazul în care femeia mă dă în judecată:
1. cum decurge procedeul acesta (ea merge unde să depună plângere, cine mă anunță că s-a făcut plângere la adresa mea, ce trebuie să fac eu)?
2. cât timp, cu aproximație, durează procedura?
3. ce costuri implică procedeul respectiv?