avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL Asociat care nu respecta Hot AGA. Actiune in ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL Asociat care nu respecta Hot AGA. Actiune in constatare

Impreuna cu un amic am infiintat un SRL al carui administrator eram eu. Ulterior am hotarat sa ma retrag, sens in care prin Hotararea Adunarii Gen a Asociatilor am hotarat urmatoarele: eu m-am retras si am cesionat asociatului meu partile sociale ce imi reveneau: SRL-ul se transforma din SRL cu doi asociati in SRL cu asociat unic, se schimba sediul social la domiciliul asociatului unica care devine administrator., asociatul unic se obliga sa depuna la ORC statutul modificat si actele pentru noul sediu Hotararea AGA a primit data certa la Registrul Comertului insa asociatul unic pleaca din tara si NU MAI DEPUNE LA ORC STATUTUL MODIFICAT SI NICI ACTELE PT. NOUL SEDIU, ASTFEL CA, IN EVIDENTELE ORC SRL-uL NU APARE CU STRUCTURA MODIFICATA (suntem tot doi asociati si eu sunt in continuare administrator). Am discutat la ORC si mi-au zis ca trebuie sa formulez la Tribunal o actiune in constatare pentru ca asociatul unic nu a depus statutul modificat si actele noului sediu dar nu am cunostinte juridice. VA ROG SA-MI SPUNETI CUM AR TREBUI SA SUNE PETITUL ACTIUNII IN CONSTATARE SI TEMEIUL DE DREPT. Va multumesc !
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2014
RazvanOae, utilizator

Alte discuții în legătură

Srl asociat care nu respecta hot aga. actiune in constatare RazvanOae RazvanOae Impreuna cu un amic am infiintat un SRL al carui administrator eram eu. Ulterior am hotarat sa ma retrag, sens in care prin Hotararea Adunarii Gen a ... (vezi toată discuția)
Asociat unic s.r.l. - persoana juridica straina! ELENA VASILE ELENA VASILE Se da urmatoarea speta: Un SA al carei actionariat care este format din 1 persoana juridica straina si 4 persoane fizice straine doreste sa se transforme ... (vezi toată discuția)
Modificari societate inspectorhr inspectorhr ]Doresc sa stiu urmatoarele: 1-cat costa si ce documente imi trebuiesc pentru cesionarea partilor sociale la un SRL,unde dintre cei doi asociati existenti va ... (vezi toată discuția)