avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rectificare , indreptare materiala a erorii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rectificare , indreptare materiala a erorii

intr-un contract de vanzare -cumparare a intervenit o eroare ( in exemplarul cumparatorului doar ) legata de numele cumparatorului in loc de "neculina" cum e in actul de identitate apare "niculina"
cum trebuie procedat in sensul indreptarii erorii ?
cine face actul de indreptare , cum il intituleaza , cine semneaza?
pe scurt ... cum trebuie procedat?
Cel mai recent răspuns: ENGFULL , utilizator 14:19, 13 Aprilie 2009
Notarul este cel care trebuie sa faca incheierea de indreptare eroare materiala. Mergeti la notarul care a incheiat actul si cereti-i sa indrepte aceasat eroare materiala.
este un act sub semantura privata
Atunci luati legatura cu cumparatorul/vanzatorul si refaceti exemplarul sau faceti un act aditional in care indreptati eroarea. Ce obiect avea contractul de vazare-cumparare? Ce s-a vandut?
in anul 2002 s-a vandut o camera dintr-un camin de nefamilisti !!!!
este un contract facut de un jurist ...... ( ma abtin)
fiindca tot veni vorba ....
deci este un contract prin care s-a vandut o camera dintr-un camin de nefamilisti , inclusiv cota parte din terenul aferent cladirii #-o in cota parte indiviza cu ceilalti propritari ai camerelor
contractul s-a facut sub semantura privata :stunned:
ulterior prin 2006 unii proprietari au reusit autetintificarea contractului la notar
alti proprietari au facut cerere la instanta pt p[ronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic si aici culmea culmilor - unii proprietari au obtin hotararea care sa tina loc de act autentic , altora li s-a respins cererea .....
din cate am intles notarul nu vrea sa autentifice pt ca nu au carte funciara , iar instanta nu da hotarare pt ca partle ar fi de acord cu autentificare a

Un contract lovit de nulitate absoluta ca si contract de vanzare, poate valora antecontract de vanzare. De ce vi s-a respins actiunea in instanta?

Alte discuții în legătură

S-a facut o dezmembrare gresita - ce sepoate face ? oanaportar oanaportar - 1 lot teren - vreau sa cumpar oparte din teren - pt. aceasta s-a facut o dezmembrare gresita - cum pot schimba /corecta dezmembrarea ? Se face corectare ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa devin proprietar ? Stelian Brotea Stelian Brotea Buna ziua, Dupa decesul tatalui eu si sora mea am renuntat in favoarea mamei, pentru a face succesiunea. Avem un teren intravilan de 1900 mp + casa, din care ... (vezi toată discuția)
Intabulare carte funciara ContSters9695 ContSters9695 In cazul in care s-a incheiat un contract de vanzare-cumparare care are ca obiect o constructie, nu si terenul, iar contractul e certificat de avocat, pentru ... (vezi toată discuția)