avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Noul cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Noul cod penal

Buna ziua!
Sotul meu a fost condamnat la instanta de fond si anume Tribunalul la urmatoarele pedepse: 12 ani -Legea 143/2000 art.2 alin.1 si 2; 8 ani-Legea 39/2003 art.7 alin. 1 și 3 ; 5 ani-Legea 656/2002,art.29, alin.1, lit.a,b,c.
S-au contopit pedepsele si are de executat 12 ani.
Hotararea este acum in apel.
Intrebarea mea este daca va beneficia de aplicarea legii mai favorabile atat in cazul incadrarii, cat si in cazul contopirii pedepselor.
Va rog sa-mi raspundeti si mie, cat ar avea de executat conform noului cod penal. Va multumesc.:(

Alte discuții în legătură

Noul cod penal inamiu inamiu Subiect: Noul cod penal Buna ziua! Sotul meu a fost condamnat la instanta de fond si anume Tribunalul la urmatoarele pedepse: 12 ani -Legea 143/2000 art.2 ... (vezi toată discuția)
Contopire pedepse in noul cod penal IoanaBarbu45 IoanaBarbu45 Pe fond ,nepotul meu a fost condamnat in 2004 la 18 inchisoare pentru talharie(o situatie gresit interpretata de instanta,victima fiind concubina nepotului ... (vezi toată discuția)
Contopire pedeapsa stef_noosh stef_noosh buna ziua,sotul meu a executat o pedeapsa de 3 ani si jumatate ,eliberandu se anul trecut in februarie,acuzat fiind ca a fost martor la o talharie.acum este ... (vezi toată discuția)