avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere fara permis

Salut, sunt Radu, am 18 ani si doresc si eu ajutor intr-o problema destul de serioasa.


Ieri ma duceam cu tatal meu la bunici, iar dupa ce am iesit de pe un drum national si am intrat pe un drum comunal, l-am rugat sa-mi dea sa conduc masina sa o conduc. Dupa ce m-am urcat la volat si am pornit dupa ~300m o patrula a politiei de frontiera m-a oprit si mi-a cerut permisul. Am recunoscut ca nu-l aveam, m-au luat in duba si am asteptat ~1h sa vina 'colegii' lor de la politia rurala. Dupa ce au venit acestia am fost dus la 'sectie' unde am dat declaratii .


Eu nu neg ca ceea ce am facut e rau, dar vreau sa spun ca azi trebuia sa dau examenul de condus si am vrut doar sa ma perfectionez. Daca sunteti amabili, spuneti-mi si mie ce consecinte va avea fapta mea ? Voi mai putea sa dau de permis ? mi se va face dosar penal ? Eu vroiam sa ma inscriu la Academia de politie, voi mai putea face lucrul asta ?

Si tatal meu va avea de suferit ?
pedeapsa pentru aceasta fapta este inchisoarea d la 1 la 5 ani
Din pacate ati savarsit o infractiune. Un punct prost pentru tatal dvs. este ca v-a incredintat automobilul stiind ca nu aveti permis, care este tot infractiune.
Un punct bun este faptul ca ati terminat scoala de soferi si ca astazi ati dat examenul auto. Speram ca l-ati trecut.
O sa scapati destul de ieftin, adica fara inchisoare cu executare, dar... scapatul asta nu inseamna ca nu veti avea cazier.
Aveti cam 50% sa aveti cazierul patat. Cu asta nu prea intrati la Academie.
Incercati sa va angajati un avocat pentru ca este in joc viitorul dvs.
Ultima modificare: Luni, 13 Aprilie 2009
Gabriela Mihai, Avocat
mi se va face dosar penal ?
Da.
Pentru infractiunea prevazuta si pedepsita de art. 86. din OUG 105/2002:
Art. 86. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.


spuneti-mi si mie ce consecinte va avea fapta mea ?

O pedeapsa cu suspendare conditionata.

Voi mai putea sa dau de permis ?

Nu

Eu vroiam sa ma inscriu la Academia de politie, voi mai putea face lucrul asta ?

In cazul in care la inscriere se solicita un cazier curat, nu.

Ultima modificare: Luni, 13 Aprilie 2009
Lăzăruţiu Lucian, Avocat
Si cum se face "judecata" asta ? pot fii prezent ? Adica eu vreau sa-mi iau un avocat care sa ma apere si sa incerc sa scapt doar cu amenda penala :((
Deocamdata totul se petrece la politie si parchet. Acum e cazul sa va luati avocat, in faza de urmarire penala.

Alte discuții în legătură

Suspendare + nr rosi expirate robertgeorge robertgeorge Buna ziua, am fost prins astazi dimineata de catre politia romana, cu permisu suspendat dupa data de 17 \"a expirat dovada de 4 zile\" si m-a prins cu o ... (vezi toată discuția)
Am condus fara permis alexionut92 alexionut92 Acum 3 luni am condus fara permis pe un drum de tara. Era o ulita neasfaltata. In masina cu mine mai era si prietena mea. M`a oprit un echipaj de politie si ... (vezi toată discuția)
Prins conducand fara permis ku990 ku990 Am fost prins conducand fara permis, am fost eu si un prieten cu permis cand am fost oprit de politie . M-am inteles cat de cat bine cu politisti, m-au pus sa ... (vezi toată discuția)