avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Ajutor! Vreau sa renunt la gradul militar in rezerva!
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Ajutor! Vreau sa renunt la gradul militar in rezerva!

Salutare tuturor!

Am o intrebare destul de delicata pentru voi, dragi membri ai acestui forum :) Stiu ca exista foarte multi profesionisti aici, asa ca nutresc mari sperante ca voi primi un raspuns pe masura...

Intrebarea mea este urmatoarea:

Exista vreo cale legala prin care pot renunta la gradul militar pe care il detin in rezerva?

In prezent sunt plutonier in rezerva, grad militar acordat odata cu incetarea raporturilor de serviciu cu MAI, la cerere. Anul acesta intentionez sa particip la concursul de admitere in SNPAP Tirgu Ocna, insa anumite prevederi legislative stipuleaza ca

"persoanele care detin grade militare sau profesionale, in activitate sau in rezerva, nu pot candida pentru admiterea in institutiile de invatamant pentru pregatirea personalului de penitenciare, daca gradul militar sau profesional detinut este superior celui care se acorda la absolvirea acestor institutii"

Avand in vedere ca dupa absolvirea SNPAP Tirgu Ocna ar urma sa mi se acorde gradul profesional de agent de penitenciare, echivalent gradului militar de sergent major, este evident ca nu ma incadrez in conditiile de admitere dat fiind faptul ca detin un grad militar in rezerva superior gradului de sergent major.

Imi doresc foarte mult sa urmez cursurile acestei institutii de invatamant si in prezent nu vad alta posibilitate sa infaptuiesc acest lucru decat sa mi se anuleze gradul detinut in rezerva. Nu stiu daca este posibil asa ceva, de aceea intreb aici.

Raman profund recunoscator tuturor celor ce vor raspunde intrebarii mele!

Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Ianuarie 2014
BogdanSM, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:55, 25 Ianuarie 2014
Nu cred ca puteti renunta.
Mie imi pare o problema de siguranta militara nationala.

Daca problema nu s-ar pune la acest mod ar putea avea loc discutii juridice.
O alta problema mai este si aceea in ceea ce priveste renuntarea cu referire la raderea din orice evidenta a statului.
Cum ar putea sa va radieze?
Multumesc pentru raspuns!

Este interesant ceea ce spuneti...daca astfel ar sta lucrurile, ma gandesc daca nu cumva ar fi posibila o degradare pe cale judecatoreasca, nu in scopul renuntarii complete la gradul militar, ci doar la gradul de plutonier. Nu stiu..ma gandesc poate exista cineva pe acest forum care s-a mai confruntat cu o asemenea problema.

Multumesc.
Degradarea militara constituie o san tiune.
Daca legea nu prevede ceea ce vreti in mod expres este foarte complicat.
Sincer sa fiu nu am citit niciodata legea care reglementeaza activitatea militara.
Dvs. ati citit-o?
Ar fi bine sa o cititi cu atentie si apoi sa veniti cu texte de lege care va par aplicabile.
Probabilitatea ca cineva care nu lucreaza in armata pe o functie juridica sa o fi citit este zero dupa parerea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, daca am terminat o forma de invatamant superior si ... RomegheaIuliam RomegheaIuliam Buna ziua, daca am terminat o forma de invatamant superior si vreau sa ma inscriu la M.A.I, se mai ia in considerare nota la purtare din liceu ? (vezi toată discuția)
Buna seara! dacă m-ati putea ajuta în această problemă. În ... andreeacristina22 andreeacristina22 Buna seara! Dacă m-ati putea ajuta în această problemă. În august 2017 am fost angajată pe postul de bibliotecar debutant, studii medii. Mentionez, ca ... (vezi toată discuția)
Promovare personal contractual intr o institutie publica madeleine radu madeleine radu buna ziua am si eu o intrebare in ceea ce priveste promovarea unui angajat-personal contractual dintr-o institutie publica care a absolvit cursurile unei ... (vezi toată discuția)