avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dezbatuta,solicitare plata sulta dupa 17 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dezbatuta,solicitare plata sulta dupa 17 ani

Buna ziua,
Tatal a decedat,au ramas doi frati si mama(sotia).S-a dezbatut succesiunea si acceptat mostenirea,iar acum-dupa 17 ani unul dintre frati cere plata sultei.
Poate sa mai obtina plata aceatei sulte ? S-a prescris?
Si daca s-a prescris,ce se intampla cu partea sa din mostenir?
Multam frumos.
Nicu
Ultima modificare: Duminică, 26 Ianuarie 2014
niccu, utilizator
Cel mai recent răspuns: niccu , utilizator 17:42, 21 Februarie 2015
Se putea pretinde (inclusiv prin executare silita) sulta vreme de 3 ani de la ramanerea irevocabila a sentintei de partaj. Daca nu a facut-o atunci a pierdut acest drept.
Cum ce se intampla cu partea lui de mostenire? A luat-o si a acceptat o sulta pentru partea lui la partaj. Partajul nu stiu cand s-a facut. Daca s-a facut...
S-a dezbatut succesiunea si acceptat mostenirea,iar acum-dupa 17 ani unul dintre frati cere plata sultei.


Cred ca abia acum cere partajul, respectiv sulta pt cota sa. Daca nu ii dati, nu va intelegeti asupra unei sume, va cere partajul in instanta.
Multumesc,s-a rezolvat prin mediere.
Stima tuturor,
Nicu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire si mostenitori Carmen Dumitrescu Carmen Dumitrescu Sunt 2 frati...parintii au decedat,mama in 1995 si tata in 2011...unul dintre frati locuieste in casa parintilor iar succesiune nu a fost facuta dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Rejudecare partaj succesoral bms bms Din 1999 până în 2002 s-a judecat pe fond, în apel și recurs un partaj succesoral. S-a adjudecat masa succesorală la o parte cu sarcina sultei. Nici ... (vezi toată discuția)
Prescriere drepturi banesti obtinute la masa succesorala emy_m emy_m Buna ziua, Dupa succesiunea facuta de bunica si fratele ei in 2003-2004, Bunica trebuia sa primeasca o sulta din partea fratelui, pe langa terenurile primite. ... (vezi toată discuția)