avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu masina de Bg fara RCA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu masina de Bg fara RCA

Buna ziua. De curand am avut un accident cu o masina inmatriculata in Bulgaria, fara rca..si anume m-a lovit din spate,eu la randul meu lovind masina din fata. Mentionez ca eram in stationare, in coloana de masini. Am apelat la B.A.A.R, urmeaza sa verifice masina.Intrebarea este, va plati dauna fata-spate, sau doar partea din spate? Masina din fata mea a fost reparata pe RCA meu se pare. Este corect asa?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: predadan79 , utilizator 11:22, 29 Ianuarie 2014
Depinde ce a stabilit agentul prin procesul verbal, adica a cui a fost vina.
Exista situatii in care cel din spate (bulgarul in situatia dvs.), cu asigurarea lui (sau din buzunarul lui) le-a reparat pe toate din fata sa. Ce scrie in PV?
Vina a fost a lui. i-au ridicat placutele,talonul+ amenda. Voiam sa stiu daca tot el imi va repara si bordul masinii,eu nefiind in mers,ci in coloana,nu consider ca nu am respectat distanta fata de cel din fata. RCA meu s-a dublat din cauza asta,cel din fata reparand masina sa cu el.. Cum se procedeaza in acest caz?

Ultima modificare: Duminică, 26 Ianuarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Daca e asa .. vina e celui din spate care nu a respectat norma cu privire la distanta legala . Daca nu scrie asa in P.v. actionati-l in instanta pt despagubire .
El nu avea RCA,masina fiind inmatriculata in BG. Am trimis sesizare la BAAR,ei ma vor despagubi, intrebarea era daca o vor face pentru ambele parti ale masinii ? Iar daca pers din fata mea a folosit RCA meu,se poate face vreun regres catre cetateanul bulgar?

Ultima modificare: Duminică, 26 Ianuarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
-Christian- a scris:

RCA meu s-a dublat din cauza asta,cel din fata reparand masina sa cu el.


Daca nu ati fost gasit vinovat de producerea accidentului cum si-a reparat cel din fata masina pe asigurarea dvs.??
Pana la urma cine a fost gasit vinovat de producerea accidentului?

Alte discuții în legătură

Am fost lovit de o masina inmatriculata in bulgaria, rca-ul meu este expirat leorot leorot buna seara, astazi am fost lovit de o masina inmatriculata in bulgaria, din vina lui, pe care si-a recunoscut-o. eu am rca expirat. pot sa imi repar ... (vezi toată discuția)
Accident cu masina de bg dante24 dante24 Buna ziua. Zilele trecute am avut un accident usor cu o masina inmatriculata in bulgaria. A venit politia la fata locului si sa intocmit un proces verbal in ... (vezi toată discuția)
Daune 10.000 euro?? Ioana-Ornela Ioana-Ornela Buna ziua, Sunt din Brasov si in urma cu 3 luni am avut un accident de circulatie in judetul Mures. In procesul verbal s-a consemnat ca deoarece nu am ... (vezi toată discuția)