avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost lovit de o masina inmatriculata in Bulgaria, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost lovit de o masina inmatriculata in Bulgaria, RCA-ul meu este expirat

buna seara,

astazi am fost lovit de o masina inmatriculata in bulgaria, din vina lui, pe care si-a recunoscut-o.

eu am rca expirat.

pot sa imi repar masina pe rca lui ? parca era obligativitatea ca si eu sa am rca valabil, corect ?
Cel mai recent răspuns: mateis , utilizator 20:07, 26 August 2015
Daca ati incheiat constatarea amiabila va puteti repara masina cu polita rca a soferului vinovat.
Nu aveti obligatia sa aveti asigurarea RCA valabila.
Doar conducatorul auto vinovat de producerea accidentului trebuie sa aiba asigurarea in termen de valabilitate ptr a putea despagubi pe celalalt conducator auto.
Trebuie sa aveti constatare amiabila ptr a beneficia de despagubire. O sa cam aveti de alergat dara asta e cu masinile inmatriculate in BG.
multumesc frumos. aveam o mare frica din cauza ca am rca expirat, mi-ati luat o piatra de pe inima.
Reparatia se face pe asigurarea carte verde a masinii inmatriculate in Bulgaria. Luati legatura cu reprezentantul din Romania a asiguratorului bulgar si anuntati accidentul. Dureaza ceva timp dar despagubirea se acorda (cu conditia ca polita de asigurare a vinovatului sa fie valabila - in caz contrar despagubirea se face de catre FPVS, adica Fondul de Protectie a Victimelor Strazii).
Masina mea e pe firma, mai pot fi despagubit de FPVS ?


Cel care m-a lovit nu mai raspunde la telefon, am fost la politie si am declarat accidentul in termenul legal si am dat datele lui personale. In nici un caz masina nu e pe numele lui, asa ca voi avea ceva probleme cu individul.

Alte discuții în legătură

Accident cu masina de bg fara rca -Christian- -Christian- Buna ziua. De curand am avut un accident cu o masina inmatriculata in Bulgaria, fara rca..si anume m-a lovit din spate,eu la randul meu lovind masina din fata. ... (vezi toată discuția)
Accident cu masina de bg dante24 dante24 Buna ziua. Zilele trecute am avut un accident usor cu o masina inmatriculata in bulgaria. A venit politia la fata locului si sa intocmit un proces verbal in ... (vezi toată discuția)
Accident camion fara rca andreimt andreimt Buna seara. In urma cu o saptamana am fost implicat intr-un accident rutier in Bulgaria. Am fost dirijat de cineva in timp ce dadeam cu camionul cu spatele ... (vezi toată discuția)