avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie in anulare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie in anulare

Buna dimineata,
Va rog sa ma ajutati !
Am avut un recurs la Curtea de Apel Pitesti . Instanta s-a mai pronuntat intr-o cauza asemanatoare cu a mea , respingand recursul. Am facut cerere de recuzare atat eu cat si judecatoarele care judecau recursul meu dar a fost respinsa. Acestea in final au respins recursul meu , desi eu am depus inscrisuri si dovezi diferite fata de dosarul anterior pe care completul se pronuntase.
Intrebarea mea este daca pot sa fac contestatie in anulare deoarece instanta nu era competenta sa se pronunte in recursul meu in cat timp se face acesta si cine judeca aceasta contestatie ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: manuelaturcu , utilizator 15:00, 28 Ianuarie 2014
Da, puteti depune contestatie in anulare, se depune la instanta care a pronuntat hotararea si se judeca de catre instanta superioara, deci Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Competența instanței nu are legătură cu faptul că ați recuzat judecătorii pentru că s-au pronunțat într-o cauză asemănătoare cu a dvs.

O contestație în anulare se promovează numai pentru motivele strict și limitativ prevăzute în Codul de procedură civilă. Dvs. nu aveți motive să promovați o contestație în anulare și, dacă o veți promova, aceasta va fi respinsă.
Dar, mi s-a incalcat dreptul la un proces corect. Instanta pronuntandu-se pe aceasi cauza intr-un dosar anterior nici macar nu a mai amanat pronuntarea desi eu am depus probe noi favorabile mie. Deci, nici nu s-a mai uitat in dosar.
Este corect ?
Nu trebuie să vă supărați pe mine pentru că ați pierdut procesul.

Ați recuzat instanța iar cererea de recuzare a fost respinsă. Respingerea acestei cereri nu reprezintă motiv de contestație în anulare. Amânarea pronunțării nu este o obligație a instanței. Nu aveți cum să știți, cu certitudine, că instanța nu a analizat înscrisurile depuse de dvs. întrucât nu a amânat pronunțarea.

Eu v-am spus că, din punct de vedere legal, nu aveți cum să câștigați o contestație în anulare invocând aceste motive. Acestea sunt dispozițiile procesuale. O cale extraordinară de atac cum este contestația în anulare nu se poate motiva oricum doriți dvs. Fără supărare, dar ce este corect sau incorect nu am eu căderea să apreciez și nici nu poate face obiectul unei discuții pe teme juridice. Eu pot să discut numai despre ce este legal.
Nu sunt suparata pe dvs. Eu sunt suparata ca nu mi s-a dat sansa la un proces corect.
Am sa incerc sa fac o revizuire. Sper sa am o sansa

Alte discuții în legătură

Revizuire / contestatie in anulare ContSters268881 ContSters268881 Am pierdut un proces civil, hotararea definitiva si irevocabila a fost data in instanta de recurs dar in dispozitivul sentintei nu se trateaza exceptiile ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare cristeo cristeo Buna seara. spuneti-mi va rog ce cale de atac exista pentru o sentinta de recurs irevocabila? Este o cale contestatia in anulare? Unde trebuie depusa? Ce ... (vezi toată discuția)
Cai de atac dupa apel menoin menoin in cazul unei contestatii la decizia de concediere, care este calea de atac dupa judecarea apelului. se poate face recurs? (vezi toată discuția)