avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ma pot muta la iubitul meu? Am 16 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ma pot muta la iubitul meu? Am 16 ani

Buna ziua! As vrea sa va adresez o intrebare. Ma pot muta la iubitul meu de 23 de ani?? Am 16 dar tata este ub alcoolic iar mama urla pana-n luna mereu la mine, uneorii nu fac nimic, Este de acord cu relatia dar nu si cu mutatul. M-au si lovit de cateva ori plus ca mereu imi zic sa plec. Ce consecinte poate intampina prietenul meu daca voi sta la el? Are situatie financiara buna si casa.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:28, 29 Septembrie 2014
iar mama urla pana-n luna mereu la mine, uneorii nu fac nimic,

Poate de aia si urla..
Consecinte nu prea sunt pt prieten, insa nu cred ca mutatul e o solutie pt a scapa de problemele de acasa. Daca pleci, esti bun plecata, daca te desparti apoi de prieten, unde te vei duce ?
Ar trebui sa ceri sprijin la DGASPC de care apartineti cu domiciliul, sa le spui ca esti batuta, poate intrati intr-un program de consiliere.
Mersii mult de sfatt:* Voiam in principiu sa stiu daca politia ii poate face ceva ...avand casa , salariu, daca nu ma obligat sau protectia copilului.:*
Nu ii poate face nimic.
Trebuie sa aveti in vedere faptul ca Art. 198 din Codul Penal, care se refera la actul sexual cu un minor, prevede ca :

Actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 15 ani, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex între 15-18 ani, dacă fapta este săvârşită de tutore sau curator ori de către supraveghetor, îngrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa, ori dacă făptuitorul a abuzat de încrederea victimei sau de autoritatea ori influenţa sa asupra acesteia.

Dacă actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de către făptuitor, direct sau indirect, victimei, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi.

Daca va mutati cu iubitul se considera ca v-a oferit "alte foloase".

Avand in vedere faptul ca parintii dumneavoastra sunt de acord cu relatia, dar nu cu mutarea de acasa, trebuie sa va ganditi ca daca va mutati impreuna cu iubitul orice cearta poate degenera si va puteti trezi in orice moment ca ajungeti in strada, pentru ca odata plecata sunteti bun plecata si parintii o sa se obisnuiasca sa locuiasca fara dumneavoastra iar in cazul in care plecati si sunteti primita inapoi in locuinta familiei, o sa fie foarte greu sa va readaptati la viata de familie, mai ales daca va obisnuiti cu o libertate relativa.

Se prea poate ca iubitul dumneavoastra sa va fi facut propunerea de mutare impreuna intr-un moment de entuziasm, iar acest entuziasm o sa scada destul de rapid avand in vedere faptul ca un trai cat de cat decent in Romania presupune un venit pe membru de familie de minim 1000 de lei, iar dumneavoastra nu aveti nicio sursa de venit.
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2014
Costinel Burca, Contabil
El are un salariu de 20 de milioane...zic ca ne-ar ajunge si ne intelegem de minune , nu stiu daca am avut 3 certuri intr-un an . Pai daca am discernamat declaratia mea se ia in considerare nu?? ca nu m-a fortat nu m-a coruptt, absolut nimic. Plus ca mama stie de act si de tot. unele persoane au spus ca el nu va pati nimic doar eu probabil protectia copilului.

Alte discuții în legătură

Coruptie de minori a mihai a mihai salut.eu am 18 ani iar iubita mea 15,parinti ei nu vor sa ma gasesc cu ea.dar daca afla k ma gasesc pe ascuns cu ea si se duc la politie au ce sa-mi ... (vezi toată discuția)
Este sau nu corupere de minori? Florin2430 Florin2430 Buna ziua,am 17 ani in decembrie voi implini 18,prietena mea are 14 ani si 6 luni,tatal ei nu este de acord cu relatia noastra si vrea sa sesizeze ... (vezi toată discuția)
Dacă o fata de 16 ani face 17 într-o luna , se muta cu prietenul ... Lavinia1334567 Lavinia1334567 Dacă o fata de 16 ani face 17 într-o luna , se muta cu prietenul ei major ,pleacă de acasă, și părinții anunță autoritățile, autoritățile au ... (vezi toată discuția)