avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... coruptie de minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

coruptie de minori

salut.eu am 18 ani iar iubita mea 15,parinti ei nu vor sa ma gasesc cu ea.dar daca afla k ma gasesc pe ascuns cu ea si se duc la politie au ce sa-mi faca?multumesc
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 17:29, 12 Ianuarie 2010
:offtopic: va rog sa nu mai scrieti acelasi mesaj de mai multe ori, veti primi raspuns la un singur mesaj iar celelalte vor fi sterse. Multumesc.
Atata timp cat sunteti corect si doriti numai sa va vedeti,parintii prietenei dvs.nu au sa va faca si chiar daca ar anunta politia,aceasta nu poate face nimic din punct de vedere legal ca sa intrerupa intrevederile dvs.,atata timp cat exista vointa amandurora in acest sens
Am o curiozitate - ce inseamna "sa va gasiti cu ea"?
Andreea Lisievici a scris:

Am o curiozitate - ce inseamna "sa va gasiti cu ea"?

Inseamna sa fie impreuna in aceeasi camera , eventual numai la el . :)

Daca fata are peste 15 ani nu o sa faceti puscarie pentru un act sexual cu un minor .

Codul penal prevede ca :

Art. 198. - Actul sexual cu un minor

Actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex care nu a împlinit vârsta de 15 ani se pedepseste cu închisoare de la 3 la 10 ani si interzicerea unor drepturi.

Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex între 15-18 ani, daca fapta este savârsita de tutore sau curator ori de catre supraveghetor, îngrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa, ori daca faptuitorul a abuzat de încrederea victimei sau de autoritatea ori influenta sa asupra acesteia.

Daca actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex, care nu a împlinit vârsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de catre fãptuitor, direct sau indirect, victimei, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani si interzicerea unor drepturi.

Daca fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi.

Art. 199. - Seductia

Fapta aceluia care, prin promisiuni de casatorie, determina o persoana de sex feminin mai mica de 18 ani, de a avea cu el raport sexual, se pedepseste cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Împacarea partilor înlatura raspunderea penala.

Deoarece presupun ca fata este dependenta din punct de vedere financiar de parinti , in cazul in care intretineti relatii sexuale iar fetei nu o sa-i placa , va poate acuza de seductie .

Au fost destul de multe persoane acuzate de viol sau tentativa de viol , doar pentru ca " au fost gasiti impreuna " ! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relatii sexuale cu o minora in varsta de 16 ani - sarcina modgrup modgrup Cu ceva timp in urma find la un chef am facut sex neprotezat cu o fata nestind ca este minora,acuma este gravida si parinti ei nu ma prea agreaza si nu stiu ... (vezi toată discuția)
Poate fi corupere de minori?... andrandra andrandra am 15 ani jumatate si prietenul meu are 22...vreau sa stiu daca exista vreun risc ca acesta sa fie acuzat de corupere de minori, sau daca parintii mei pot face ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori iulian11 iulian11 buna la toti. am si eu o intrebare daca nu va suparati. care e diferenta dintre act sexual cu minor si viol minor? adik ma refer la faptul dak persoana ... (vezi toată discuția)