avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Legalitatea taxei reprezentand rovigneta
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Legalitatea taxei reprezentand rovigneta

Buna ziua ..am rugamintea sa ma consiliati in gasirea raspunsului referitor la legalitatea acestei taxe numita ROVIGNETA..Din cate cunosc se platesc taxe referitoare la aceasta problema la-

1. Taxe de drum care se regasesc in pretul incasat la valorificarea litrului de combustibil.
2. Impozitul care il plateste fiecare posesor de autovehicul statului roman.

Din cate cunosc..in statele membre ale UE..ex.UNGARIA se percep taxe suplimentare numita vigneta doar la alegerea optiunii de a circula pe autostrazi..asa este si in Franta si in mai multe tari...

De dce la noi platim aceasta ro-vigneta si pentru a circula pe drumurile nationale?
Nu e de ajuns taxa aferenta parte pe litrul de combustibil..plus impozitul?

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Avem taxa de drum inclusa in pretul combustibilului si in rovigneta 2011 ? Picgo Picgo In UE nu se plateste (ro)vigneta pentru toate drumurile PLUS taxa de autostrada.Taxa de drum este inclusa in pretul combustibilului.Iar vigneta se plateste ... (vezi toată discuția)
Rovinieta( rovigneta) in romania florin1952 florin1952 Buna ziua tuturor, as vrea sa stiu daca aceasta taxa nenorocita pentru aceste drumuri nenorocite de la noi este, nu stiu cum sa spun, constitutionala, sau ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta nicom70 nicom70 n data de 06.04.2011 am primit un PV de la CNADNR in care mi comunica faptul ca la data de 27.10.2010 ora 06.42 am fost surprins de aparatele CNADNR pe DN4 km ... (vezi toată discuția)