avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cesionare societate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cesionare societate

cum se fac inregistrarile in urmatoarea speta :
o societate comerciala printrun act notarial contract cesiune transfera activul si pasivul unei alte societati nou infiintate .mai clar asociatul societatii x isi cesioneza societateaA-P unei alte persoane care este asociatul societatii noi Y .in contract este prevazut ca asociatul soc y sa vireze in contul societatii x contravaloarea bunurilor pe care le preia adica un mijloc fix -aparat medical RMN precum si partile sociale .Asociatul soc x a facut imprumut pe PF de la banca a adus banii ca aport la societate si a cumparat acest RMN .acum cand primeste banii de la asociatul soc Y vrea sa isi retraga aportul,partile sociale .Ce inreg trebuie facute ,cum scot aparatul din societate daca nu e vanzare ?
5121=462 asociat y
462=2131 valoarea RMN

4551=5121 retragere aport asociat X
dar 1012cum il lichidez prin 456 ?
mentionez ca nu s-a inregistrat amortizare deoarece nu a fost activitate pe firma X

Alte discuții în legătură

Monografie contabila retragere asociati mary_catalina mary_catalina Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati. O micro infiintata in iulie 2014 cu 2 asociati, decide ca in luna oct sa renunte la actiuni, in Iocul celor 2 vor fi ... (vezi toată discuția)
Infuzie capital ? adrianabresug adrianabresug exista acest termen in contabilitate ? Mai exact soc. x are foarte mari datorii de aceea o soc. y doreste sa o ajute venind cu aport la capitalul societatii ... (vezi toată discuția)
Ch constituire anairam_unid anairam_unid buna ziua Am o firma neplatitoare de tva si am facut constituire acapitalului social si nu stiu cum sa inregistrez ch de constituire 456=1011 ... (vezi toată discuția)