avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cine constata daunele auto daca nu am asigurare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cine constata daunele auto daca nu am asigurare

Masina mea era in parcare, nu are asigurare, am vrut sa o mut si cand am dat cu spatele am lovit o alta masina in coltul din dreapta spate si i-am zgariat coltul de bara si am crapat sticla de la stop spate pe coltul acela. Proprietarul masinii s-a dus a doua zi la politie si a declarat ca a gasit masina lovita de mine, in parcare unde i s-a facut un proces verbal de constatare in care e trecuta si oglinda pe stanga rupta si coltul de bara fata spart daune pe care nu le-am produs eu. In aceasta situatie cine e abilitat sa faca o reconstituire a accidentului si sa stabilesca exact pagubele? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:23, 27 Ianuarie 2014
Se intelege ca nu ati declarat accidentul si nici nu ati luat legatura cu soferul pagubit ptr a stabili o despagubire.
In mod normal politia trebuia sa va cheme sa dati declaratie despre accident, primeati o amenda si vi se retinea permisul in vederea suspendarii ptr nedeclararea accidentului in 24 de ore de la producere.
Daca conducatorul auto care a produs accidentul nu este asigurat atunci persoana pagubita se poate adresa fondului de protectie a victimelor strazii care il despagubi. Apoi fondul se va indrepta impotriva celui vinovat ptr recuperarea banilor.
Exista si posibilitatea ca cel pagubit sa isi repare masina pe o asigurare CASCO si apoi asiguratorul sa isi recupereze banii in instanta de la cel vinovat.
Este bine sa rezolvati problema pe cale amiabila. Daca nu rezolvati pe cale amiabila, cel mai probabil veti ajunge in instanta. Trebuie sa va asigurati dovezi. Ma refer la efectuarea fotografiilor care sa ilustreze avariile ambelor autoturisme. Este bine ca aceste fotografii sa aiba atasate o ruleta pentru a pozitiona respectiva avarie. Mai puteti apela la serviciile unui expert tehnic auto care sa intocmeasca un raport de expertiza extrajudiciara in care sa se precizeze avariile si fotografiile ale acestora.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de asigurare nu despagubeste accident rutier mariusbv81 mariusbv81 Buna ziua. In data de 15 August conduceam auto personal din directia Alba catre Teius, iar la un momentdat eram in depasirea altui autovehicul cand si acesta a ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca larahd larahd Un tir mi-a taiat calea, am evitat un impact, insa am fost lovita din spate de un alt autoturism. Tirul a mers mai departe, nu am numarul de inmatriculare. ... (vezi toată discuția)
Despagubire laptop pe rca persoanei vinovate? popamarian_ro popamarian_ro Buna! am si eu o mare nedumerire, in data de 12 . 02 . 2010 am avut un accident rutier cu avarii doar la masina mea si a celui vinovat de producerea ... (vezi toată discuția)