avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare sponsorizare la un ONG
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare sponsorizare la un ONG

Buna seara,vreau sa imi spuneti cum ati proceda in situatia urmatoare,un ong primeste o sponsorizare de la un alt ong,bani trebuie utilizati exclusiv pentru achizitioarea unei centrale termice.Intrebarea mea e sa trec sponsorizarea pe venituri ,in cazul acesta o sa apar cu un profit mare,sau sa inregistrez in contul 472 si sa trec suma pe venituri pe masura ce amortizez achizitiile facute cu acesti bani.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: sima maria , utilizator 19:44, 27 Ianuarie 2014
Acesti bani sunt venit pentru ong. Folositi contul 7332 Venituri din sumele sau bunurile primite prin sponsorizare
Din art. 15 cod fiscal:
(2) Organizaţiile nonprofit, organizaţiile sindicale şi organizaţiile patronale sunt scutite de la plata impozitului pe profit pentru următoarele tipuri de venituri:
a) cotizaţiile şi taxele de înscriere ale membrilor;
b) contribuţiile băneşti sau în natură ale membrilor şi simpatizanţilor;
...........
e) donaţiile şi banii sau bunurile primite prin sponsorizare;
...
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2014
george-neagu, moderator
Multumesc mult pentru raspuns,iar excedentul il pot distribui ca rezerve,exista si un alt mod de repartizare?
Daca doriti neaparat sa repartizati excedentul, cititi la adresa [ link extern ]
Va multumesc mult pentru raspunsuri O seara cat mai placuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare fundatie pt servicii jevelson jevelson Am o fundatie ce presteaza servicii sociale (ingrijire cu cazare pt persoane cu boli in faze terminale) in baza unor contracte. Pentru aceasta in contract sunt ... (vezi toată discuția)
Impozit ong? lenareg lenareg Un ONG care are urmatoarele venituri si cheltuieli datoreaza impozit? Exemplu - vetituri din subventii Apia =2.000lei -vetinuri din ... (vezi toată discuția)
Ong venituri din activitati economice MARIAN76 MARIAN76 CARE ESTE PLAFONUL MAXIM AL VENITURILOR DIN ACTIVITATI ECONOMICE AL ONG-URILOR PESTE CARE SE PLATESTE IMPOZIT PE PROFIT ? (vezi toată discuția)