avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie radar

buna as avea si eu o intrebare...am luat o amenda de radar pt depasirea vitezei legale 110 km/h pe centura orasului cu limita 50km/h #-o si evident suspendarea permisului X-(,amenda am platit-o in ziua respectiva.ma sfatuit cineva sa fac contestatie si sa cer sa mi se scada marja de eroare a aparatului radar.avocatul care sa ocupat de caz mi-a garantat 98 % sanse de castig la inceput ,mi-a venit o instiintare sa ma prezint la parchet a zis avocatul sa fac recurs ca voi castiga. a facut un recurs dar pe probele video ale politiei cica era 124 km/h acum zice au scazut sansele.in cazul in care procesul se termina in favoarea politiei si predau permisul in mod normnal pt 3 luni dupa cat timp pot da examenul de redobandire?si daca eu intre timp fac sc de soferi pt cat c+e mai trebuie sa dau examenul de redobandire?am dreptul sa dau examenul pt adaugare de categorie??? in ce fel ma poate afecta in legatura cu c+e(sunt sofer si fac curse regulate Ro-It transport persoane detin permis pt cat B,D1 si D)???multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2014
carmen-ioana, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:41, 28 Ianuarie 2014
De ce v-ati prezentat la parchet? Ati savarsit o contraventie si anume depasirea cu mai mult de 50 km/h a limitei legale de viteza pentru respectiva zona. Aceasta fapta nu constituie o infractiune.
Chiar daca se scade abaterea admisa pentru masurarea vitezei de catre aparatul radar, valoarea vitezei nu scade sub 100 km/h. Nu scapati de suspendarea dreptului de conducere.
Permisul de conducere il puteti redobandi dupa expirarea perioadei de suspendare fara niciun examen, permisul nefiind anulat. Va referiti, atunci cand vorbiti de examen, probabil la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie. Este un test cu 15 intrebari la care trebuie sa raspundeti corect la 13. Acest test se da in timpul in care permisul este suspendat.
Chiar daca dati examen pentru dobandirea altor categorii, testul trebuie dat.
ing. Ioan Ciobanu
cioan a scris:

Chiar daca dati examen pentru dobandirea altor categorii, testul trebuie dat.


Testul trebuie dat numai in conditiile art. 106 din Oug195.

Art.106. – (1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:
a) când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
b) când fapta a fost urmărită ca infracţiune prevăzută de prezenta ordonanţă de urgenţă, iar instanţa de judecată sau procurorul a dispus înlocuirea răspunderii penale cu una dintre sancţiunile cu caracter administrativ prevăzute la art.91 din Codul penal;
c) când a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conform art.104.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen redobândire sau nu mary_c mary_c Salutare. Pe 14.08 soțului i-a fost suspendat permisul pentru 90 zile. Datorită conjuncturii nu a reușit să dea examenul de redobândire in termen de 30 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua va rog sa-mi spuneti daca termenul de 30 zile din hg ... Teofil56 Teofil56 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca termenul de 30 zile din hg 1391/2006 pentru depunerea cererii de reducere a perioadei de suspendare a permisului auto ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis suspendat. rog raspuns urgent. silviu1975 silviu1975 Buna ziua, Cazul este urmatorul: - in 17.02.2015 mi-a fost retinut permisul pentru 90 zile pentru viteza (51 Km/h peste limita de 50 km/h pentru acea poriune ... (vezi toată discuția)