As vrea sa va intreb, in bilant-la contul de profit si pierdere,la pozitia "Venituri aferente costului productiei in curs de executie,cum se calculeaza soldul contul 711, cand are sold debitor/creditor?
Asa zisul sold debitor sau creditor(care de altfel nu exista in balanta de verificare)rezulta din
diferenta intre soldul contului 345 sau altul asemanator,de la inceputul si sfarsitul anului. Daca soldul acestor conturi de la sfarsitul anului este mai mare decat cel de la inceputul anului , contul 121 din an inregistrand profit,diferenta reprezinta sold creditor. Daca diferenta intre soldurile contului 345 de la sfarsitul anului si cel de la inceputul anului este negativa,atunci soldul va fi debitor.
La sfarsitul perioadei, soldul contului 711 se transfera asupra contului de profit si pierdere (121).
Respect,
Dan Preda.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
711 in bilant
mmanu
buna ziua
folosesc contul 711 variatia stocurilor pentru a evidentia cresterea in greutate animale, la o ferma, problema este ca nu am sold la cont la ... (vezi toată discuția)
Sold 711
florcik
Buna ziua,
Am o speta de rezolvat si nu stiu cum. Va rog sa ma ajutati sa inteleg cum calculez sold 711 daca nu am acces decat la o balanta ?
Pe baza ... (vezi toată discuția)