avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Import odorizante din Elvetia
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Import odorizante din Elvetia

Buna ziua,

Doresc sa stabilesc o linie de import cu un producator de odorizante din Elvetia.

As dori sa aflu :

- ce cod(uri) CAEN ar trebui sa am pe firma
- trebuie obtinute aprobari pentru importul de asemenea produse ? Daca da, care ?
- Avand in vedere ca Elvetia nu este in UE, trebuie declarata firma ca fiind platitoare de TVA ?
- Taxele vamale se platesc la intrarea in Romania sau la prima granita a Elvetiei cu o tara din UE ? Ce activitati premergatoare trebuie facute in acest sens ?
- alte info utile

Multumesc anticipat pentru timpul acordat,

Alte discuții în legătură

Inregistrare import cafea solubila mihai_b75 mihai_b75 Buna ziua, Am incheiat un contract de import si distributie in Romania, de cafea solubila, cu o fabrica din Elvetia. Doresc sa aflu ce documente trebuie ... (vezi toată discuția)
Import sampon si cosmetice australia linuxu linuxu Buna ziua, As dori sa stiu si eu daca pentru importul de produse cosmetice din Australia se platesc taxe vamale (altele in afara de TVA). Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Buna as dori o informatie de la a la z imatriculare masina elvetia ContSters269355 ContSters269355 Buna o informatie as dori sa aflu daca ma poate ajuta cineva. Am cumparat un autovehicul din Elvetia si cum tara nu face parte din statele membre a U.E.as fi ... (vezi toată discuția)