avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna as dori o informatie de la A la Z imatriculare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna as dori o informatie de la A la Z imatriculare masina Elvetia

Buna o informatie as dori sa aflu daca ma poate ajuta cineva. Am cumparat un autovehicul din Elvetia si cum tara nu face parte din statele membre a U.E.as fi interesat ce proceduri ar trebu sa urmez pentru a o duce la bun sfarsit imatricularea, Am inteles ca am de platit o taxa la vama si inca o taxa tot acolo dar nu stiu nimic sigur. Va rog sa imi dati informati sigure ce si cum treb sa procedez de la A la Z . Va multumesc anticipat .:(
Cel mai recent răspuns: ContSters269355 , utilizator 00:40, 30 Octombrie 2012
Elvetia nu face parte din UE sau din EEA dar are tratate bilaterale cu UE, fiind parte a pietei unice europene cat si a uniunii vamale. Nu trebuie sa platiti nici o taxa vamala.
Multumesc si daca la politie imi cere adeverinta cum ca am achitat aceasta taxa vamala care este de 10 % din valoarea produsului din cate am inteles si plus inca o taxa de 24% care reprezinta tva-ul care de fapt a fost achitat in tara de provenienta a automobilului Elvetia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto non ue pt persoana cu dizabilitati. dignitas dignitas Buna ziua! Intentionez sa achizitionez un autoturism care se afla deja in Romania, pe numele unui cetatean roman. Masina a fost cumparata din Elvetia in urma ... (vezi toată discuția)
Proces in derulare recuperare taxa de poluare pt o masina cumparata din elvetia, aceasta tara nefiind membra a ue! alex9691 alex9691 Redeschid acest topic care poate fi de interes ca orice problema juridical cu anumite particulartati, acestea fiind date de faptul ca masina pe care am ... (vezi toată discuția)
Ce tva platesc la cumpararea unei masini din america? truta_marian truta_marian Bună ziua. Ce lege să citesc pentru a afla ce TVA trebuie să plătesc la achiziţia unui autovehicul din S.U.A.? Vă mulţumesc. (vezi toată discuția)