avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Ce TVA platesc la cumpararea unei masini din America?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Ce TVA platesc la cumpararea unei masini din America?

Bună ziua.
Ce lege să citesc pentru a afla ce TVA trebuie să plătesc la achiziţia unui autovehicul din S.U.A.?
Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 20:30, 22 Martie 2014
Cod fiscal, sectiunea achizitii masini. Noua, SH.
Se aplica tva in vama.
Platiti TVA de 24%, calculat la valoarea in vama.
Aveti mai jos o intrebare si raspuns de pe situl oficial al Directiei Generale a Vamilor:

" 10) Ce taxe se achită pentru un autoturism achiziţionat într-un stat necomunitar pe care doresc să-l înmatriculez în România?

Raspuns: La introducerea unui autoturism în teritoriul vamal al Comunităţii, de către o persoană fizică, pentru punere în liberă circulaţie, este necesar ca aceasta să achite taxa vamală şi taxa pe valoarea adăugată.

Pentru autoturismele introduse în ţară de către persoanele fizice dintr-o ţară terţă în vederea punerii lor în liberă circulaţie, sunt aplicabile prevederile O.M.F.P nr. 1975/2010 pentru aprobarea Normelor tehnice privind determinarea valorii în vamă pentru bunurile introduse în România de către persoanele fizice, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 494/16.07.2010.

Începând cu data de 01.01.2007, taxele vamale aplicabile la importul din state terţe Uniunii Europene în România sunt cele cuprinse în Tariful vamal comun de import al Uniunii Europene, adoptat prin Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2658/87 privind Nomenclatura tarifară şi statistică şi Tariful vamal comun.

Taxa vamală se exprimă în procente şi se aplică la valoarea în vamă a bunului. Potrivit Tariful vamal comun de import al Uniunii Europene, pentru autovehicule, taxa vamală de bază este de 10%.

Taxa pe valoarea adăugată este de 24% stabilită conform Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal cu modificările şi completările ulterioare şi se aplică la valoarea în vamă însumată cu valoarea taxelor vamale.

Pentru alte informaţii cu privire la achitarea altor taxe cuvenite bugetului de stat, respectiv, taxa de primă înmatriculare, este necesar să vă adresaţi Ministerului Finanţelor Publice."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie tigari din import pentruu consum propriu MihaiDG MihaiDG Vreau sa comand de pe un site strain un cartus de tigari pentru consum propriu. V trebui sa platesc alte txe statului Roman? Accize, tva.... (vezi toată discuția)
Taxa vamala sua ulisica ulisica vreau sa i-mi cumpar pentru firma mea 2 programe cu licenta din SUA Ce taxa ar trebui sa platesc cand ajung produsele in vama. Produsele au valoarea de ... (vezi toată discuția)
Vama colet sua prin dhl mihaim1980 mihaim1980 Buna ziua! Cei de la Amazon mi-au trimis o tableta cu valoare cadou prin DHL Express. Va trebui sa platesc ceva la vama? (vezi toată discuția)