avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... data semnarii fisei de post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

data semnarii fisei de post

fisa postului pt angajatii mei are o data anterioara datei de transmitere in Revisal (respectiv 01.06.2013) in cazul unui CIM transmis in Revisal in 02.06.2013 si incepe activitatea in 03.06.2013.
Este gresit sa pun o alta data a semnarii decat data de 02.06.2013 pentru ca fisa postului este anexa la contract ? asa inteleg eu art 17 C.Mcii. [informarea cu privire la clauzele contractului de munca]
(1) Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice. ...d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, precum si fisa postului, cu specificarea atributiilor postului.

Este gresit ?. Am vrut sa scriu eu data semnarii pt ca mi s-a intamplat sa primesc fise care nu au fost date la semnat in timp util(ratacite) si muncitorul trecea o data mult anterioara contractului. Va multumesc anticipat si as mai avea o intrebare : de regula intocmesc minute la angajare cf art 17 C Mcii. mai sunt obligatorii sau nu?
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2014
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:19, 28 Ianuarie 2014
Nu este gresit dar nu intra in vigoare decat odata
Intra in vigoare la data transmiterii in Revisal , doar ca semneaza de luare la cunostinta cu o zi inainte sa transmit angajarea in revisal . poate respectivul nu este de acord cu obligatiile pe care le are si atunci nu mai trebuie facuta angajarea.

Multumesc pentru raspuns!
Fisa postului intra in vigoare la data inceperii activitatii si nu la data transmiterii in REVISAL a c.i.m.
Unde scrie in legislatie ca c.i.m. este valabil daca este transmis in REVISAL?
ana-cer, moderator
ok, fisa postului intra in vigoare la data inceperii activitatii ,intrebarea era daca este gresit sa fie semnata la o data anterioara de data inceperii activitatii... multumesc
Este diferenta de o nota pe portativ! Semnarea se face candva si intra in vigoare la incepera muncii la locul de munca, altadata! Esti la instructaje si semnezi si aceasta fisa, dar intri in sectie la alta data!
ana-cer, moderator

Alte discuții în legătură

Transmitere decizie de concediere pentru motive disciplinare - comunicare catre salariat trandafir2 trandafir2 Buna ziua, In urma unei cercetari disciplinare s-a emis o decizie de concediere in data de 31mai 2013, cu data desfacere contract de munca ... (vezi toată discuția)
Termen acordare adeverinta de catre angajator pentru medicul de familie kamy_nora kamy_nora Buna ziua, O persoana care se angajeaza pe data de 01.06.2013, cand se poate prezenta la medic cu adeverinta da salariat? Multumesc! (vezi toată discuția)
Demisie OOANA1977 OOANA1977 Cand se inregistreaza o demisie in revisal, daca salariatul inceteaza cu data de maine,astazi este ultima zi de lucru?in cerere se trece demisie incepand cu ... (vezi toată discuția)