avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transmitere decizie de concediere pentru motive ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transmitere decizie de concediere pentru motive disciplinare - comunicare catre salariat

Buna ziua,
In urma unei cercetari disciplinare s-a emis o decizie de concediere in data de 31mai 2013, cu data desfacere contract de munca 01.06.2013.

Aceasta decizie se comunica prin posta salariatului.
In data de 03.06.2013 se pune la posta (1 si 2 este liber).

Care este data la care inceteaza contractul de munca si care se inscrie in revisal? 01.06.2013 sau data de pe confirmarea de primire? Sa zicem ca salariatul semneaza (sau nu) pe 7.06 si confirmarea se intoarce la firma in 10.06.2013.

Si cand se face transmiterea in Revisal?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:43, 31 Mai 2013
Data incetarii c.i.m = 01.06.2013

Data transmiterii in REVISAL = 03.06.2013
Ok. Asa m-am gandit si eu, ca si dvoastra. Speta este reala si trebuie operata.

Va rog sa va dati o parere despre lucarea "Discuţii privind termenul şi instanţa competentă la care poate fi contestat actul unilateral al angajatorului privind concedierea salariatului, în temeiul art. 61 lit. a) din Codul muncii", autor o stimata doamna de la facultate, unde la pag.109 jos si 110 sus, spune:
Mai mult, înregistrarea de către angajator în Registrul General de Evidenţă al Salariaţilor a încetării contractului individual de muncă ca urmare a concedierii pe motive disciplinare trebuie să poarte data comunicării, deoarece decizia de concediere produce efecte de la data comunicării.
Prin urmare, este greşită practica angajatorilor care dispun efectuarea înregistrării privind încetarea contractului individual de muncă în Registrul General de Evidenţă al Salariaţilor cu data emiterii deciziei de concediere pe motive disciplinare
.
[ link extern ]

Bineinteles toata discutia are sens doar in eventualitatea contestarii deciziei de catre salariat in termenul de 30 zile (45 zile dpdv al Legii dialogului, nu intram in detalii).

P.S.
Incercam sa ne perfectionam munca sa nu avem surprize de interpretare la control.
Va rog punctul dvoastra de vedere.
Multumesc !
Ultima modificare: Vineri, 31 Mai 2013
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Operare revisal ralucapavelescu ralucapavelescu In cat timp se transmite catre REVISAL cu privire la incetarea contractului individual de munca al unui salariat in baza art.61,alin.1,cu efectuarea cercetarii ... (vezi toată discuția)
Eliberare acte la incetarea cim anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, de la data incetarii CIM (exemplu 27.09.2012), care este termenul legal de inmanare a deciziei de incetare a activitatii, ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere: data producere efecte vs. data depunere itm (comunicare decizie prin posta) Ionut B Ionut B Am o speta des intalnita, insa intotdeaua exista opinii diferite cu privire la rezolvarea ei. Este cazul clasic al salariatului care decide sa plece dintr-o ... (vezi toată discuția)