In cat timp se transmite catre REVISAL cu privire la incetarea contractului individual de munca al unui salariat in baza art.61,alin.1,cu efectuarea cercetarii disciplinare?
Multumesc
Evenimentul precizat se inregistreaza in registru la data incetarii contractului individual de munca/la data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat, in conditiile legii, incetarea contractului individual de munca.
In situatia emiterii unei decizii de concediere/sanctionare disciplinara data emiterii deciziei poate sa nu coincida cu data incetarii CIM.
Orice decizie de concediere produce efecte de la data la care a fost adusa la cunostinta salariatului, data care poate fi ulterioara datei emiterii.
Din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor:
Art. 3
(1) Registrul se intocmeste in forma electronica.
(2) Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
...
i) data incetarii contractului individual de munca.
Art. 4
(1) Completarea, respectiv inregistrarea in registru a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2), si transmiterea registrului se fac dupa cum urmeaza:
...
d) elementele prevazute la art. 3 alin. (2) lit. i) se inregistreaza in registru la data incetarii contractului individual de munca/la data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat, in conditiile legii, incetarea contractului individual de munca;
...
Transmitere revisal
ana_abo
Buna ziua tuturor!
Am o cerere de incetare art.55 lit b. depusa pe 30 iulie, cu incetare din 31 iulie, se emite decizia in data de 30 iulie. In revisal cand ... (vezi toată discuția)
Revisal
delia2007
Buna ziua. Am o incetare de contract pe data de 11 august 2016, dar eu intru in concediu pe data de 8 august si nu pot opera incetarea pe data de 11 ... (vezi toată discuția)