avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie comuna

buna ziua.se poate sa ma ajute cineva in legatura cu situatia in care sunt?am divortat de sotul meu,am un copil de 3 ani si conform hotararii e custodia comuna cu domiciliul la mine.tatal nu vrea sa plateasca pensia de intretinere,nu-l mai viziteaza si atunci cand mai venea sau suna,o facea doar pentru a-mi adresa injurii si nu statea cu copilul,doar imi cerea mie explicatii referitor la viata mea.mie mi s-a oferit posibilitatea de a merge la lucru in strainatate,aici fiind mai greu cu gasirea unui loc de munca.as dori sa iau copilul cu mine pentru ca nu pot sta departe de el,dar am inteles ca nu pot fara procura de la tata iar el nu e de acord.mentionez ca el a spus ca nu o sa mai vina la copil pentru ca isi reface viata si nu trimite pensia,considerand ca imi da mie banii.ce pot face ca sa pot pleca impreuna cu copilul?multumesc anticipat.
Trebuie sa deschideti un proces de ordonanta presedentiala prin care instanta de judecata, pe baza unei hotarari, sa va permita sa plecati cu copilul din tara. In acelasi timp, daca intentionati sa va schimbati domiciliul, va trebui sa deschideti un alt dosar privind schimbarea locuintei minorului insa va trebui sa dovediti ca detineti un imobil, chiar si inchiriat in asa fel incat sa asigurati conditii corespunzatoare de locuit pentru minor. Daca apreciati ca tatal este dezinteresat de situatia copilului, puteti cere pe langa schimbarea domiciliului, atribuirea autoritatii parintesti exclusiv catre dvs.
multumesc
Este necesara o hotarare judecatoreasca care sa suplineasca acordul de vointa al tatalui, pentru parasirea tarii, specificand locatia unde va veti deplasa, cat si pentru eliberarea pasaportului pentru minori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul tatalui pt a emigra in canada ralu_k79 ralu_k79 Buna ziua, Sunt in proces de emigare in Canada,si la ambasada imi cer acordul tatalui biologic(pe care nu il pot obtine) In urma unei relatii de concubinaj ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva sau decaderea din drepturile parintesti claudettee claudettee Buna ziua.sunt mama unui bebelus de cateva luni rezultat dintr-o relatie de concubinaj.bebelus a fost recunoscut legal de catre tata, desi eu si tatal sunrem ... (vezi toată discuția)
Pasapoarte pentru minori si stabilirea domiciliului in alta tara cand tatal refuza sa-si dea acordul ionela-timofte ionela-timofte buna seara, sora mea este divortata si copii au fost incredintati dinsei, dar in sentinta scrie ca ; esercitarea autoritatii parintesti de catre ambii parinti; ... (vezi toată discuția)