Mama mea a murit in 2013, in decembrie, iar tatal meu traieste. Eu sunt singurul copil al parintilor mei, si as vrea sa stiu in acest caz ce parte imi revine din apartamentul proprietatea parintilor (bun ce se va dezbate/imparti numai intre mine si tatal meu). Multumesc.
Dacă după defunct au rămas atât moştenitori legali (părinţi, copii, fraţi, nepoţi etc), cât şi soţ supravietuitor, acesta din urmă este chemat la mostenire alături de oricare dintre ei, dar partea care îi revine din avere este următoare:
a) un sfert din mostenire, daca vine in concurs cu descendentii defunctului (copii, nepoţi etc);
b) o treime din mostenire, daca vine in concurs atat cu ascendenti privilegiati (părinţii), cat si cu colaterali privilegiati ai defunctului (fraţii şi surorile);
c) o jumatate din mostenire, daca vine in concurs fie numai cu ascendenti privilegiati, fie numai cu colaterali privilegiati ai defunctului;
d) trei sferturi din mostenire, daca vine in concurs fie cu ascendenti ordinari (bunici etc), fie cu colaterali ordinari ai defunctului (nepoţi de la frate/soră etc).
Mostenire
Vlad2013
Buna dimineata,
Mai intaii,a decedat sora mea,apoi sotul acesteia .
N-au avut copii si nu a lasat,prin testament,niciunei persoane,averea lor.
Ca ... (vezi toată discuția)