avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Inchiriere persoana fizica
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Inchiriere persoana fizica

buna ziua ,
pe un teren proprietate personala am construit cateva module , intr-o constructie usoara certificata si pentru care platesc impozit ( pe teren si respectiv pe modole )..
in anul 2004 ( nu era statuat aspectul = pf ca persoana fizica // persoana juridica ), cand am solicitat avizul si am realizat racordul electric , am mentionat : pf ....numele si prenumele , si am anexat autorizatia de constructie de la primarie ( care mentiona constructie usoara = module comerciale ).
pana in prezent , plata facturilor emise de electrica sa pentru " pf. ..numele si prenumele " s-a facur la pret de persoana juridica , insa acum , ianuarie 2014 , au revenit cu solicitarea de documente si date ale persoanei juridice ( c.u.i. situatia activelor , capitalul propriu contul de profit /pierdere etc ) altfel se va percepe un tarif pe persoana juridica majorat cu 5 % .
deoarece le-am solicitat un nou aviz " pe persoana fizica " electrica sa a explicat ca este necesara o procura notariala care sa mentioneze ca eu persoana fizica nu desfasor activitati comerciale in modulele respective .
intrebarea mea este urmatoarea =
eu , ca persoana fizica ( asa cum reiese si din declaratiile de impozitare pe teren , respectiv pe cladiri ) am incheiat contracte de inchiriere a modulelor cu diverse persoane juridice , pentru care platesc impozit pe venit ( tot ca persoana fizica )
si deci nu posed nici un fel de atestari / imputerniciri / inregistrari fiscale ca persoana juridica - cin baza carui temei legal pot solicita la electrica sa. refacerea avizului ( si a tarifului ) - ca persoana fizica ?
scuze pentru lunga prezentare a faptelor si
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:56, 28 Ianuarie 2014
Deci ... in module se desfasoara activitate economica si dvs. vreti sa platiti energia electrica pe persoana fizica? Am inteles bine?
Realitatea consta ca dv ca persoana fizica ati incheiat contract de locatiune cu persoana juridica care isi desfasoara activitea economica in spatiul ce face obiectul contractului de locatiune,respectiv consumatorul de utilitati este persoana juridica care foloseste efectiv spatiul
Pretentia furnizorului de utilitati energie electrica este temeinica si legala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare utilitati contract locatiune pers. juridica cu pers fizica avb_grup avb_grup Buna ziua Speta pe care vreau sa o supun atentiei dvs presupune mai multe paliere pe care am sa incerc sa le introduc treptat in discutieI. In esenta este ... (vezi toată discuția)
Tarif diferit electrica la pfa ??? soarece_80 soarece_80 Buna seara ! Sunt mai nou pe aici si am rugamintea sa ma lamureasca cineva daca se poate . Sunt PFA,stau la casa,am un mic magazin alimentar la domiciliu(in ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere de spatiu intre firma si pers fizica adina m adina m Societatea mea a inchiriat un spatiu comercial de la o persoana fizica. Cum imi inregistrez in contabilitate cheltuielile cu energia electrica avand in vedere ... (vezi toată discuția)