Buna ziua. Am o nelamurire privind amortizarea tablourilor si operelor de arta: in codul fiscal apar ca neamortizabile dar in HOT 2139/2004 la Grupa 3, este codul de clasificare 3.1.3 ” Tablouri, gravuri, decoraiuni interioare, în afara celor înregistrate în patrimoniul cultural naional.”, cu DU 8-12 ani. Eu am inregistrat sculpturi rezultate in urma unei tabere de creatie si a caror valoare depaseste 2500 ron, ca neamortizabile considerand mentiunile din Codul Fiscal potrivite pentru a lua aceasta hotarare( mai ales ca HG 2139/2004 are la baza Codul Fiscal). Dar asta este doar parerea mea( mentionez ca inregistrarile se fac pt o institutie publica). Cum este corect?
Multumesc pentru raspuns.
Trebuie amortizate cf HG 2139/2004 pentru ca numai cele care sunt inregistrate in patrimoniul national sunt neamortizabile :
"Tablouri, gravuri, decoraţiuni interioare, în afara celor înregistrate în patrimoniul cultural naţional".
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.