avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Control inspectori financiari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Control inspectori financiari

Buna ziua,in urma unui control la I.I pe care o detin avand ca obiect de activitate Ïntretinere corporala,coafor am fost sanctionat pentru:
1/nepurtarea ecuson de catre angajati
2/nerespectarea Orarului afisat

1/-in ce lege,ordin etc se specifica obligativitatea purtarii ecusoanelor?
-se specifica undeva care sunt sectoarele unde exista aceasta obligatie?
2/am 2 angajate cu program de lucru partial,ele venind la salon in functie de programari.De asemenea si eu,ca titular al I.I prestez la salon activitate de intretinere corporala.Deoarece clientela este redusa,fiind la inceput de activitate,ma bucur de orice clienta care se programeaza chiar in afara orarului.Cum pot intra in legalitate sa respect orarul dar sa accept programari si in afara lui?Este legal ca pe Orar sa afisez si formularea" "In functie de programari, salonul poate functiona si in alte intervale orare"?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:54, 29 Ianuarie 2014
1. Ordinul nr. 976 din 16/12/1998, publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 268 din 11/06/1999 pentru aprobarea Normelor de igienă privind producţia, prelucrarea, depozitarea, păstrarea, transportul şi desfacerea alimentelor

art.64 Vânzătorul ambulant va purta echipamentul de protecţie a alimentelor şi ecuson.

2. Solicitările oricărui organ de control, trebuie să fie făcute cu indicarea exactă a bazei legale.

3. In procesul verbal de constatare si stabilire a contraventiei este inscrisa si baza legala a scnactiunii. Ce act normativ au scris acei inspectori?

4. Obligativitatea purtarii ecusonului de catre salariati este stabilita la nivel de unitate, de regula, prin Regulamentul Intern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie port cusoane pentru vanzatoare mihaelamuresan mihaelamuresan Buna ziua. Ar putea cineva sa ma lamureasaca cu o problema? Vanzatoarele sunt obligate sa poarte in piept ecusoane cu numele ? Care este ( daca exista ) actul ... (vezi toată discuția)
Curs instruire igiena Doina Elena Doina Elena Va rog sa imi spuneti in baza carei reglementari legale se fac aceste cursuri de igiena, obligativitatea si durata de valabilitate a acestui curs. Deasemeni ... (vezi toată discuția)
Cursuri -notiuni fundamentale de igiena calin cristiana calin cristiana Persoana care a absolvit aceste cursuri poate lucra in comert ca si vanzator produse alimentare sau sunt necesare alte cursuri de calificare?Conform carei ... (vezi toată discuția)