Acum cateva luni am achizitionat o masina de taxi de la un prieten cu licenta.Eu ma intelesesem cu el ca ii dau 3500 de euro pe masina acum si in toamna sa ii dau restu de bani 5000 de euro pentru liceunta,dar am facut prostia sa nu fac niciun act.El acum sa razgandit si vrea sa ii dau masina inapoi si sa imi dea decat 2000 de euro inapoi.El ma amenintat ca daca nu ii dau masina inapoi o sa depuna o plangere la politie ca i-am furat masina.Eu am martori care au vazut cand mi-a adus masina in fata portii si mi-a dat cheile in mana.
Eu ce as putea sa fac in momentul de fata:)
Ideal ar fi ca martorii sa fi azut si faptul ca dvs i-ati dat banii , eventual ca martorii sa ia act si de suma pe care i-ati inmanat-o . In privinta plangerii c u care va ameninta, daca ati folosit masina in cauza in acelasi scop-taximetrie , se poate prezuma ca nu i-ati furat-o, deoarece desfasurand aceasta activitate timp de cateva luni, aveti destui martori. Daca va simtiti presat, depuneti dvs. primul plangerea pentru neexecutarea conventiei.
Ce este aceea plangere pentru neexecutarea conventiei? care conventie? ne aflam pe taramul dreptului comercial, iar proba se face cu acte scrise. Pentru ca nu aveti nici un inceput de dovada scrisa nu puteti dovedi cu martori plata unei sume de bani. Ar fi bine sa luati banii pe care el spune ca vi-i restituie.
Fireste ca opinia colegului brom este buna, si va scutiti de neplaceri ulterior.
Faptul ca ati folosit chiar in acelasi scop masina poate fi considerat ca un fel de chirie plata celor 1000EURO, lucru care nu ar trebui sa va deranjeze in mod exagerat.
Mai mult, nu cred ca va doriti sa ajungeti sa dati declaratii la organele de ancheta penala, ori sa va angajati intr-un proces care nu ar duce la nimic deosebit(ma refer la faptul ca veti obtine implinirea intelegerii pe care ati realizat-o cu respectiva persoana). Prea mult zgomot pentru putin.
Sigur, chiar daca nu exista un inceput de dovada scrisa, pentru care proba testimoniala sa fie utila si chiar necesara, aceasta din urma poate fi admisa numai pentru a se dovedi situatia de fapt, asta daca instanta de judecata ar admite-o.
Furtul, in opinia mea, in cazul dumneavostra nu se probeaza ca existand, dar nu sunt de acord sa apelati la instanta de judecata pentru realizarea intelegerii initiale, pentru ca nu cred ca aveti mari sanse de reusita si vulgar definid "nu renteaza"!
In concluzie, returnati masina, luati banii si intercati sa realizati o intelegere cu altcineva!
Succes !
daca sunteti amabil , ne-ati putea oferi mai multe detalii? ati desfasurat activitate de taximetrie ? cum ati folosit masina , ati avut totodata si licenta , chiar daca nu ati achitat inca si pretul acesteia? as vrea sa lamurim daca intr-adevar ne aflam pe taramul dreptului comercial.