avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt. Art. 210. Acuzatie de complicitate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt. Art. 210. Acuzatie de complicitate

un verisor de-al meu a furat din acasa o suma de bani,vreo 10000 euro,si a fugit de acasa, deoarece spunea ca este torturat de tatal lui,si ca nu-l mai suporta,apoi a venit la mine la cateva zile si mi-a spus ce a facut,,mai avea in jur de 8000 euro la el si isi cumparase o masina, a lasat banii la mine si masina si eu l-am sunat pe tatal lui si i-am zis , i-am dat banii inapoi acestuia si el ma rugat sa ii vand masina si sa ii dau banii, cand o sa pot, acum taicasu poarta pica pe mine ca si cum eu l-as fi invatat pe fiul lui sa fure si sa fuga de acasa,nu crede ca fiul lui e in stare de asa ceva,eu nu i-am zis nimic niciodata, e adevarat ca mai umblam cu el si vedeam ca baiatul are bani, dar nu i-am spus lu taicasu cred ca acesta mai fura bani din casa,acum taicasu se ia de mine ca ma da la politie ca i-am corupt copilul sa-i fure bani, copilul are 17 ani, si bineinteles eu nu i-am spus niciodata sa se duca sa fure din casa,poate sa ma traga pe mine la vreo raspundere?tot ma amenita ca se duce la procuratura la politie si ameninta in truna,va rog sa-mi raspunde-ti,poatesa-si dea fiul lapolitie ca i-a furat banii? el nu are niciun venit ,nu are cum sa-sidovedeasca venitturile,lucreaza la negru ,construieste case,...si inca ceva ..acum fiullui a fugit iar de acasa....si nu vrea sa se duca..astept raspuns va multumesc, taicasu zice ca ma baga la coruptie de minori,dar eu nu i-am zis nimic lu fiusu, si el ia recunoscut ca eu nu am nici o legatura
Daca lucrurile stau asa,ar fii mai bine ca tu sa mergi la politie si sa faci plangere impotriva unchiului tau ptr amenintari. Politia bineanteles ca va face cercetari,va audia si pe unchiul si pe varul tau, asadar o sa scapi de amenintarile acestui unchi.
Asta-i parerea mea.
art.210 cod penal, reglementeza furtul intre rude.

poate depune plangere la politie sau la parchet impotriva fiului pentru ca i-a furat bani din casa.

dvs. puteti sa-i faceti plangere pentru calomnie.
Faptul ca va ameninta ca merge la procuratura nu constituie infractiune.
Eu zic sa asteptati sa vedeti ce face.
Daca face plangere o sa va cheme politia si o sa va aparati.
[Editat]
Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2013
Gabriela Mihai, Avocat
i-am facut plangere direct la parchet,pentru amenintare,acum sa dus fiul lui acasa...si din cateam inteles vrea sa il faca sa supuna ca eu si cu inca un verisor l-asfi invatat sa fure ,ca l-am torturat...etc...eu am inregistrare cu fiusu cand imi zice ca nu am nicio legatura si ca taicasu e nebun cu maicasa, nu vor sa creada ca el a facut-o de buna voie,acum taicasu sa dus la celalalt var al meu si aintrat cu forta in casa la el,ia spart usa si la luat la pumni, apoi cand a iesit afara a inceput sa-i sparga masina cu o bata,a taiat cauciucurile si etc, asa vrea sa imi faca si mie.....si tot o tine pe a lui ca ne da la politie si ca il obliga cpe fiusu sa zica canoi l-am invatat sa fure.ca l-am torturat...se poate asa ceva....varul astalalt al meu a depus si el plagere pentru violare de domiciliu,distrugere si lovire...aresi martori...ce pedeapsa poate lua taicasu? multumesc frumos
:offtopic: Interventie moderator: va rog sa ramaneti la topicul deja deschis. Multumesc.

sipoteanu bogdan a scris:

am mai scris pe acest forum despre niste probleme cu un unchi de al meu,care vrea sa isi puna copilul sa dea declaratie la politie sau la parchet ca l-as fi pus eu sicu inca un verisor sa se drogheze,ca l-am batut, si l-am obligat sa fure bani din casa,ceea ce nu este adevarat,...dar stau in stres din cauza asta ,pot pati ceva???..povestea sta in felul urmator, verisorul asta al meu fura bani din casa,,sume mari, a furat odata 10000 euro si a fugit de acasa, vroia sa fuga cu iubita lui ,el are 17 ani,bineinteles ca mai fura si inainte dar nu se gandea nimeni ca el fura ,nu stia nicio ruda dea mea, eu si alte rude il vedeam cu bani, isi cumparase masini,si se lauda ca face afaceri,ca face camatarie,,ca castiga la aparte,jocuri sportive,spunea fel de fel de variante la diverse persoane,....toate erau minciuni,...cand a fugit prima data de acasa cu 10000 de euro,m-am intalnit cu el la cateva zile si mi-a povestit ca a luat bnai de acasa si ca a aflat taicasu, mai avea 7-8 mii de euro la el si isi cumparase o masina,eu i-am spus sa stea linistit ca vorbesc eu cu tacicasu si ii explic , ma intelegeam foarte bine cu ai lui, l-am sunat pe taicasu i-am dat banii eu si masina aia, si i-am dus copilul acasa, m-am rugat de el sa nu il bata si sa aibe grija de el, taicasu ia interzis sa mai vorbeasca cu mine si cu celalalt verisor, zicea ca am implicare in tot cea facut fiusu si nu-i venea sa creada ca la furat de capul lui.....dupa 2 saptamani am auzit la niste prieteni de-ai lui ca vrea sa plece iar de acasa..si l-am sunat pe taicasu si i-am zis, ca vrea sa plece de acasa,,taicasu nu ma crezut..si cand a ajuns acasa,,,baiatasul deja plecase..isi luase toate hainele....tableta...aur..laptop...asta mi-au povestit parintii lui.......eu am incercat sa iau legatura cu el...sa vorbesc...sa il conving sa mearga acasa....si bineinteles ca nu vroia,,si in tmp ce vorbeam cu el..il inregistram....am toate inregistrarile.....el mai avea o masina,..si vroia sa o vanda...sa stea linistit cu iubita lui...caruia ii cumparase..haine de mii de euro....catelus.laptop..tableta..ii inchiase gazda..a stat iar fugit vreo cateva zile si l-a convins maicasa sa se duca acasa....sa dus... si acum taicasu se ia de mine si de un alt verisor si zice ca noi i-am corupt copilul sa fure din casa,ca l-am drogat , l-am sechestrat...ca l-am fortat sa fure...si mi-e frica sa nu se duca cu vreo marturie din asta mincinoasa pe la politie sau la parchet sa am eu probleme.......taicasu bineinteles ma ameninta ca imi taie picioarele..ca ma baga in puscarie....pe mine si la verisorul asta ca re la implicat sa dus peste el in casa si la luat la pumni, labatut bine,,,apoi sa dus si a spart masian..a taiat cauciucurile..spart geamurile....si noi i-am facut plangeri.....dar el poate sa se duca sa fondeze astfel de plangeri...ca i-am drogat copilul.l-am sechestrat...sau l-am fortat sa fure,si sa-l oblige si pe fiusu sa depuna plangere....????stiu ca daca te droghezzi iti ramane in sange...se fac analize...etc....va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti ce sa fac....daca sa-mi fac griji sau nu...eu aminregistrari telefonice si o groaza de martoori cu ce facea fiusu....si nu am nicio vina ..jur cu mana pe inima

anona1963 a scris:

Atunci de ce atatea griji? Evident ca daca lucrurile sunt asa cum spui, nu exista nici un fundament pentru o plangere de acest gen impotriva ta. Unchiul se poate duce sa depuna plangere, nimic nu-i interzice acest lucru, dar impotriva ta nu va incepe urmarirea penala. Ce nu pricep, este ca, din ceea ce povestesti, "dumneata vrei sa treci cu forta o batranica strada". Stiu primul post, si mai stiu ca ai primit un raspuns similar. Daca initial am inteles ca i-ai adus unchiului banii, masina si copilul acasa....nu pricep implicarea ta ulterioara. Daca lucrurile stau asa cum spui si unchiul te-a acuzat de la primul incident, de ce te ai mai implicat si a doua oara? de ce nu ai rupt legatura cu aceasta familie? De ce ai continuat sa-i comunici telefonic cum ca fiul sau va fugi din nou? Daca unchiul tau te agreseaza in vreun fel, strange probe si depune plangere. Ai nevoie de martori, mergi si cu acele inregistrari...dar inceteaza a te implica in viata acelei familii fara voia membrilor sai.
Deobicei raspunsurile mele nu suna moralistic...sper ca nu am cazut in acest pacat nici de data aceasta...dar am fost intrigat de cele povestite...

Alte discuții în legătură

Poligraf - proba in dosar, cine poate propune aceasta ContSters156375 ContSters156375 detectorul de minciuni se ia in considerare la audieri, cum se poate propune la procuror sau la politist ca cineva sa fie supus detectorului de minciuni? ... (vezi toată discuția)
Furt intre soti si fals in acte crucifixat crucifixat Buna ziua, sunt nou pe acest forum si ma confrunt cu o problema care pare sa fie nerezolvabila in aceasta tara fara de legi... Problemele sunt ... (vezi toată discuția)
Furt intre cumnati luciana1988 luciana1988 Buna ziua. Am ales sa ma adresez aici pentru ca nu stiu ce sa fac. Stau la o casa, impreuna cu sotul si cei 2 cumnati ai mei. Saptamana aceasta, cumnatul cel ... (vezi toată discuția)