avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Vechime la societate in insolventa
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Vechime la societate in insolventa

daca lucrez la o societate in reorganizare judiciara, care nu a platit nimic la buget si ma baga in somaj,acum cat este in reorganizare, stiu ca beneficiez de somaj dar eu am vechime de mai multi ani, in aceasta societate. Mi se vor recunoaste la pensie anii, vechimea, cat am lucrat la aceasta societate? Eu mai am cativa ani pana la pensie si nu as vrea sa pierd aceasta vechime, mai ales ca aceasta societate va intra cat de curand in faliment. Ce ma sfatuiti, sa intru acum cat este in reorganizare sau sa astept falimentul?
Cel mai recent răspuns: dorel13 , utilizator 20:28, 2 Februarie 2014
Anii de pensie "vi se vor recunoaste" atata timp cat s-au platit contributiile pentru pensie.
Nu are legatura (prea mult) cu faptul ca intrati sau nu acum in somaj.
Pai....si eu cum imi pot recupera anii de pensie? Sfatuiti-ma, ca asa ca mine sunt si ceilalti angajati.Daca societatea nu va avea ce sa lichideze ca sa plateasca la buget, noi ce putem face? Dati-ne va rog, mai multe lamuriri si daca se poate legile de care ne putem ajuta!!!!!
Nu are nicio legatura plata contributiilor cu stagiul de cotizare.

Legea nr.263/2010 nu prevede asa ceva.
art.3 alin.1 :
...
p)stagiu de cotizare - perioada de timp pentru care s-au datorat contributii de asigurari sociale la sistemul public de pensii, precum si cea pentru care asiguratii cu declaratie individuala de asigurare sau contract de asigurare sociala au datorat si platit contributii de asigurari sociale la sistemul public de pensii;
....
Si mai am ceva sa va relatez: au fost persoane care au iesit la pensie si li s-a recunoscut vechimea in munca, chiar daca soc aflata in reorganizare nu platise darile la buget.
Am inteles ca societatea nu a platit "stagiul de cotizare" al salariatilor. Nu a platit nimic, nimic.Doar ca noua ne-a dat salariile(nu toate. De 5 luni nu am luat salariu)).Noua salariatilor ne-a dat salariul net dar societatea nu a ridicat niciodata brutul salariului nostru ca sa ne plateasca mai departe tot ce inseamna contributii ale noastre cat si ale firmei. ce putem face?

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de pensie anticipata partiala? popacam popacam Am mai multe intrebari: 1.daca societatea unde sunt salariata nu a platit asigurarile ptr ultimele 6 luni si esste in faliment,pot beneficia de somaj? 2.pot ... (vezi toată discuția)
Contract de munca cu timp partial calinoiualexandru calinoiualexandru Cum se calculeaza valoarea unui punct de pensie pentru un angajat cu mai multe contracte de munca cu timp partial si care este influienta unui astfel de ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti calcul pensie teodor_teo65 teodor_teo65 Va rog sa imi spuneti daca la calculul pensiei se iau in considerare si drepturile banesti cuvenite de la alte firme la care lucrez cu contract de munca cu ... (vezi toată discuția)