avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Inscrierea in Registrul asocatiilor si fundatiilor
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Inscrierea in Registrul asocatiilor si fundatiilor

Buna ziua,
Am primit de la Judecatorie încheierea de sedinta pentru infiintarea asociatiei ( am observat ca nu este o sentinta ci o incheiere de sedinta care nu are numar )
Stiu ca in termen de 5 zile trebuie sa depun la judecatorie o cerere pentru legalizarea sentintei si pentru certificatul de inregistrare in registrul asociatiilor.
Trebuie sa fac 2 cereri sau una singura si solicit ambele : si legalizarea si certificatul de inscriere?
Cat este taxa de timbru ?
Trebuie sa platesc 2 taxe de timbru pentru ambele cerinte sau doar una.
Cel mai recent răspuns: grunwald , utilizator 23:11, 15 Februarie 2014
Hotararile judecatoresti emise in domenii necontencioase ( precum acordarea personaliatii juridice pentru ONG-uri sau incuviintarea modificarii actelor constitutive si dispunerea consemnarii modificarilor din Registrul Asocaitiilor si Fundatiilor) se numesc INCHEIERI, nu ”sentinte” sau ”decizii”, dar au acelasi regim legal, deci nu e nicio problema. In mod normal se numeroteaza, dar sunt instante care nu dau numar distinct si atunci ele trebuie referite ca ”incheierea civila finala din data de ______ pronuntata de Judecatoria______ in dosarul nr___ / ___ / _____”. Aceste incheieri sunt atacabile cu apel in 5 zile de la comunicare, deci daca nimeni in drept sa atace cu apel incheierea nu o face in acest termen, ea devine definitiva prin neapelare, si ONG-ul trebuie sa solicite si obtina copie sau copii legalizate de pe hotarare cu mentiunea ”definitiva prin neapelare” (sau formulare asemanatoare, ex. ”neintroducandu-se apel in termenul legal, hotararea se declara definitiva....”. De regula judecatoriile accepta o cerere unica de definitivare si eliberare copii legalizate, dar cer separat cerere de emitere a certificatului de inscriere (desi logic ar fi sa il emita din oficiu...).. Ambele necesita plata unei taxe de timbru. Posibil sa existe si judecatorii care sa accepte sa ceri toate cele intr-o singura cerere... Poate fi util sa se solicite si un al treilea act, si anume extras din Registrul Asociatiilor si Fundatiilor.
Taxa judiciara de timbru pentru eliberare copii legalizate cu mențiunea definitivă (5 lei / exemplar de hotarare, indiferent de numarul de pagini a acesteia, conform art.9 lit.l din OUG 80 / 2013)
Taxa judiciara de timbru pentru eliberare certificat de inscriere: 1 leu / pagina x 1 pagina x 1 exemplar = 1 leu, conform art.9 lit.k) din OUG 80 / 2013)
Taxa judiciara de timbru pentru eliberare extras din Registrul Asociatiilor si Fundatiilor: 1 leu / pagina x nr. pagini (de regula 4 pagini) x nr. exemplare dorite.... , conform art.9 lit.k) din OUG 80 / 2013.
Multumesc pentru raspuns !
Se fac 2 cereri si se achita 2 taxe de timbru judiciar: una cerere in care solicitati legalizarea in 5 exemplare a incheierii judecatoresti definitiva, in care caz t.t.j. e 5 ex X 5 lei = 25 lei; una cerere in care solicitati eliberarea certificatului de inscriere in RAF, in care caz t.t.j. e 1 ex X 1 leu = 1 leu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Februarie 2014
grunwald, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberarea copiei de pe sentinta civila si inscrierea in registru grunwald grunwald Buna ziua, Dupa cat timp dupa pronuntare trebuie sa depun cerere pentru eliberarea Sentintei Civile (incheierea judecatoreasca) si a Certificatului de ... (vezi toată discuția)
Taxa si timbru judiciare pentru cerere expediere la domiciliu decizie tribunal, ca, iccjr svneagu svneagu Buna ziua, am o problema - cu toate ca pana azi am primit acasa decizii ale tribunalelor, curtilor de apel si ICCJR (ultima din 15.07.2013 precizeaza ca in ... (vezi toată discuția)
Eliberare certificat de grefa si copie cu mentiunea definitva/irevocabila madalina_pt madalina_pt Buna ziua! In urma admiterii cererii formulate si dispunerea de înscriere a asociatiei în Registrul Asociatiilor si Fundatiilor, cu consecinta dobândirii ... (vezi toată discuția)