avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 361 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acord divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acord divort

buna ziua :Am facut un acord de divort cu sotia(la prima infatisare)
si am conventit amandoi la custodia comuna ,dar acum nu respecta acordul'
a spus ca o sa comunicam pt binele copilui ',
dar nu respacta asta,
exist exista cale de atac??
si daca ma duc la locuinta ei sa iau copilul si refuza ce pot sa fac???
acordul deocamdata nu este definitiv!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:57, 30 Ianuarie 2014
Intai aflati de ce nu vrea sa respecte acordul incheiat. Dupa care va puteti folosi de legea modificata a protectiei drepturilor copilului care specifica o modalitate de rezolvare a situatiei dvs:
(5) În cazul în care părintele la care copilul locuieşte împiedică sau afectează în mod negativ legăturile personale ale copilului cu celălalt părinte, prin nerespectarea programului stabilit de instanţă sau convenit de părinţi, părintele la care nu locuieşte în mod statornic poate cere serviciului public de asistenţă socială sau, după caz, persoanelor cu atribuţii de asistenţă socială în circumscripţia căruia se află locuinţa copilului să monitorizeze relaţiile personale cu copilul pentru o durată de până la 6 luni.
(6) Monitorizarea permite reprezentanţilor serviciului public de asistenţă socială sau, după caz, persoanelor cu atribuţii de asistenţă socială să asiste la preluarea copilului de către părintele la care nu locuieşte în mod statornic, la înapoierea acestuia, să realizeze intervievarea părinţilor, a copilului şi a persoanelor cu care copilul locuieşte, precum şi a altor persoane, în vederea întocmirii raportului de monitorizare.
(7) La finalul perioadei de monitorizare, reprezentantul serviciului public de asistenţă socială sau, după caz, persoana cu atribuţii de asistenţă socială care a întocmit raportul prevăzut la alin. (6) poate propune prelungirea perioadei de monitorizare cu cel mult 6 luni, poate recomanda consilierea psihologică a unuia dintre părinţi sau a ambilor, precum şi o serie de măsuri pentru îmbunătăţirea relaţiei personale dintre copil şi părintele la care nu locuieşte.
(8) Raportul de monitorizare prevăzut la alin. (6) se înmânează fiecăruia dintre părinţi şi poate fi folosit ca probă în instanţă.
Ce inseamna acordul nu e definitiv ?
multumesc mult
intrebarea mea era daca acum momentan pot sa atac acordul??
finca nu este definitiv!!
ieri le-am incheat la judecatorie la primul termen?

Alte discuții în legătură

Drept la vizitarea copilului sofiapop sofiapop Ce pot face in cazul in care un parinte refuza sa-mi acorde dreptul la vizita stabilita de instanta la divort si asa cum scrie in hotatrea judecatoreasca ? Va ... (vezi toată discuția)
Revocare raport monitorizare legea 272/2004 intocmit de primarie ZorbaGrecu ZorbaGrecu Buna seara. Imi poate expica cineva avizat cum se poate revoca sau anula un raport de monitorizare al relatiilor personale copil -parinte divortat ? E ... (vezi toată discuția)
Drepturi părinteşti Bobby77 Bobby77 Aş vrea să ştiu ce drepturi legale am că tată al unui copil care-mi poartă numele(provenit dintr-un concubinaj).Sunt interesat de asta fiindcă nu sunt ... (vezi toată discuția)