avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Revocare raport monitorizare legea 272/2004 intocmit ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Revocare raport monitorizare legea 272/2004 intocmit de primarie

Buna seara.
Imi poate expica cineva avizat cum se poate revoca sau anula un raport de monitorizare al relatiilor personale copil -parinte divortat ?
E vorba de situatia intalnita in cazul parintulor divortati cand parintele care castiga in instanta locuinta copiluilui impiedica pe celalalt parinte sa isi exercite dreptul de vizita. La cererea acestui parinte SPAS e obligat sa efectueze o monitorizare.
Conform art. 18 alin 5-8 din legea 272/2004 Serviciul public de asistenta sociala din cadrul primariei
art 18 - (5) În cazul în care unul dintre părinţi împiedică sau afectează în mod negativ legăturile personale ale copilului cu celălalt părinte, prin nerespectarea programului stabilit de instanţă sau convenit de părinţi, celălalt părinte poate cere serviciului public de asistenţă socială sau, după caz, persoanelor cu atribuţii de asistenţă socială în circumscripţia căruia se află locuinţa copilului, să monitorizeze relaţiile personale cu copilul pentru o durată de până la 6 luni.
(6) Monitorizarea permite reprezentanţilor serviciului public de asistenţă socială sau, după caz, persoanelor cu atribuţii de asistenţă socială, să asiste la preluarea copilului de către părintele la care nu locuieşte în mod statornic, la vizitele efectuate la domiciliul copilului de către părintele care nu locuieşte cu acesta, precum şi la înapoierea copilului de către părintele care nu locuieşte cu acesta. Totodată, monitorizarea permite reprezentanţilor serviciului public de asistenţă socială sau, după caz, persoanelor cu atribuţii de asistenţă socială să asiste şi în timpul găzduirii copilului de către părintele la care copilul nu locuieşte în mod obişnuit, dacă instanţa judecătorească a dispus monitorizarea printr-o sentinţă definitivă. Dispoziţiile tezei a II-a se aplică în mod corespunzător şi în situaţia prevăzută la alin. (1) lit. g)."
(6 indic.1) Cu ocazia monitorizării, reprezentanţii serviciului public de asistenţă socială sau, după caz, persoanele cu atribuţii de asistenţă socială pot realiza intervievarea părinţilor, a copilului, a persoanelor cu care copilul relaţionează în situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. c) şi g), precum şi a altor persoane a căror intervievare se apreciază a fi utilă în vederea întocmirii raportului de monitorizare."

(7) La finalul perioadei de monitorizare, reprezentantul serviciului public de asistenţă socială sau, după caz, persoana cu atribuţii de asistenţă socială care a întocmit raportul prevăzut la alin. (6)
1 poate propune prelungirea perioadei de monitorizare cu cel mult 6 luni,

2 poate recomanda consilierea psihologică a unuia dintre părinţi sau a ambilor,
3 precum şi o serie de măsuri pentru îmbunătăţirea relaţiei personale dintre copil şi părintele la care nu locuieşte.

(8) Raportul de monitorizare prevăzut la alin. (6) se înmânează fiecăruia dintre părinţi şi poate fi folosit ca probă în instanţă.
Intrebarea mea este daca acest gen de rapoarte poate fi contestat , unde trebuie contestat si in ce interval de timp de la comunicare ? Este sau nu acest raport act de domeniul conteciosului-administrativ, care este procedura de urmat ?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Modificări art. 18 și 20 din legea nr. 272/2004, în vigoare din 8 aprilie 2016. Dapix Dapix Completări ale Legii nr. 272/2004 prin Legea nr. 52/2016, privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului de JOI, 08-APRILIE-2016. În Monitorul ... (vezi toată discuția)
Drept la vizitarea copilului sofiapop sofiapop Ce pot face in cazul in care un parinte refuza sa-mi acorde dreptul la vizita stabilita de instanta la divort si asa cum scrie in hotatrea judecatoreasca ? Va ... (vezi toată discuția)
Acord divort gabijuan gabijuan buna ziua :Am facut un acord de divort cu sotia(la prima infatisare) si am conventit amandoi la custodia comuna ,dar acum nu respecta acordul\' a spus ca o ... (vezi toată discuția)