avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Zapada aruncata pe proprietatea mea (in curte)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Zapada aruncata pe proprietatea mea (in curte)

Salut, casa mea este situata intre doi vecini. Unul este situat la dreapta , altul este in spate. Cel din spate are o alee ( un drum mai ingust) pentru a ajunge pe proprietatea lui , si aleea respectiva este situata intre vecinul din dreapta si mine.
Vecinul s-a decis sa dea zapada de pe alee, spre mirarea mea , el a aruncat-o pe proprietatea mea (in curte).
Intrebarea mea este; ce sanctionari i se cuvin ?
1-Nu este problematica afalta sub incidenta normelor care guverneaza infiintarea,
organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
2-Sesizati oficial politia responsabila,care poate dispune sanctiuni in temeiul disp L nr 61/1991
~ Conținut șters la cerere ~
nina26 a scris:


e zapada...o sa se topeasca,,





Aveti perfecta dreptate
Sunt curioasa care ar fi atitudinea dv in situatia in care doriti sa iesiti din curtea casei cu o urgenta - pacient de transportat la spital si ...ati constata ca este un deal de zapada care candva urmeaza sa dispara prin topire ???
Este normal sa fim toleranti si intelegatori,dar daca abuzam de bun simt ,de regula ceilalti isi materializeaza interesul iti ocupa locul de parcare,iti restrictioneaza calea de acces catre proprietate..
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc de raspunsuri. Se pare ca mai sunt persoane tipic vecinului meu.
Sa fie oare asa usor? , au fost vreodata in situatia prezentata de mine, crezi ca eu daca nu vorbisem cu vecinul mai veneam aici?.
Eu am venit aici pe caz de disperare, nu am venit ca sa imi spui cum se procedeaza cu respective " animale", eu nu as face asa ceva in viata mea , nici chiar daca ma inec in zapada nu pot face asa ceva , sa arunc peste gard la vecinul meu vreo tona de zapada.

Am fost la politie, a zis ca o sa ii atraga atentia si o sa ii spuna sa mute zapada daca nu, o sa ii dea amenda.
Eu vreau sa stiu daca nu o sa plateasca amenda nici sa mute zapada din ograda mea , ce sanctionari se pot da ?

Nu imi vine sa cred ce zise domnul/doamna nina26 ; cum poate sa fie o greseala cand imi arunca o tona de zapada pe aleea casei mele ? , sa arunce un bulgare de zapada in geamul meu , da , poate sa fie o greseala.

Alte discuții în legătură

Zapada aruncata lângă temelia mea catalinuxxl catalinuxxl Bună seara .Locuiesc la tara și de anul trecut un vecin scoate zapada din curtea dumnealui si pe cea din fata portilor și o trece strada aruncând o ... (vezi toată discuția)
Parcare masina in fata casei propietate personala duduelena duduelena Buna ziua, Ma intereseaza sa stiu daca din punct de vedere al legislatiei in vigoare ma puteti ajuta cu un nr de lege in care sa gasesc atat obligatiile pe ... (vezi toată discuția)
Zapada cazuta de pe acoperis cosmindaniel cosmindaniel Buna ziua, conform procedurilor legale cand am contruit casa am respectat cei 90cm min de la fata gardului cu peretele casei.In realitate sunt 110cm. Iarna se ... (vezi toată discuția)