avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Completare nir si bon consum
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Completare nir si bon consum

Sunt corecte documentele ce trebuiesc intocmite pentru :

-materiale consumabile,piese schimb =intocmesc nir si bon consum
- combustibil auto, = intocmesc nir si bon consum, FAZ
-obiecte inventar = intocmesc nir, pv receptie pv dare in folosinta, fara bon consum
-mijloace fixe = intocmesc nir, pv receptie, punere in functiune, fisa mijloc fix , fara bon consum.

La bonul de consum este obligatoriu sa scriu si codul de produs?
Daca pentru combustibilul auto fac FAZ , daca am deplasari in tara mai este nevoie sa am si ordin deplasare ?
Cel mai recent răspuns: ContSters307306 , utilizator 21:07, 30 Ianuarie 2014
Gasiti toate informatiile care va intereseaza in Ordinul Ministrului Economiei şi Finanţelor nr. 3512/2008.
florisp2009 a scris:

Sunt corecte documentele ce trebuiesc intocmite pentru :

-materiale consumabile,piese schimb =intocmesc nir si bon consum
- combustibil auto, = intocmesc nir si bon consum, FAZ
-obiecte inventar = intocmesc nir, pv receptie pv dare in folosinta, fara bon consum
-mijloace fixe = intocmesc nir, pv receptie, punere in functiune, fisa mijloc fix , fara bon consum.

La bonul de consum este obligatoriu sa scriu si codul de produs?
Daca pentru combustibilul auto fac FAZ , daca am deplasari in tara mai este nevoie sa am si ordin deplasare ?

Buna seara,

Documentele expuse sunt mai ok decat puteam eu spune...

La bonul de consum, raspunsul este nu.

Pentru combustibil, nu este obligatoriu ordinul de deplasare; in schimb, pentru cheltuielile de deplasare, este necesar ordinul de deplasare.

Respect,
Dan Preda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare ionela2107 ionela2107 Am si eu o intrebare va rog.folosesc programul de evidenta primara [EDITAT - pct. 2.8 din Regulament] si as vrea sa stiu daca nirurilor ce contin obiecte de ... (vezi toată discuția)
Inregistrari pt. mijloc fix/obiect inventar/consumabil cristian_conea cristian_conea sunt titular intrepr.individ.si conduc contabilitatea in partida simpla. as dori sa ma pun la punct cu inregistrarile ce trebuiesc facute pt. mijloc fix / ... (vezi toată discuția)
Combustibil luciapap luciapap Buna ziua,bonul de benzina se inreg in ct 3022 sau direct in ct de chel 6022? Unii sustin ca trebuie sa il trecem in 3022 si apoi pe 6022, altii direct pe ... (vezi toată discuția)