avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Intreprindere individuala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Intreprindere individuala

Intreprinderea individuala cu ,cod fiscal este echivalentul PFA?
Pot deduce ca , cheltuiala diurna 32.50 la 12 ore? si noaptea fara cazare la 30 lei / noapte?
Din spatiul cu care am contract de comodat pot deduce cota parte din ; telefon fix, curent, ? Care este procentul? Nu mar deranja daca ati fi draguti cum sunteti mereu sa-mi dati mai multe detalii despre activitatea Intr. Ind., ca sunt la inceput si nu oprea se stie multa lume.
Cel mai recent răspuns: balexg , utilizator 15:20, 19 Mai 2009
1. intreprinderea individuala - intreprinderea economica, fara personalitate juridica, organizata de un intreprinzator persoana fizica;

2. intreprindere familiala - intreprinderea economica, fara personalitate juridica, organizata de un intreprinzator persoana fizica impreuna cu familia sa;

3. persoana fizica autorizata - persoana fizica autorizata sa desfasoare orice forma de activitate economica permisa de lege, folosind in principal forta sa de munca;
Persoana fizica autorizata si persoana fizica titulara a intreprinderii individuale raspund pentru obligatiile lor cu patrimoniul de afectatiune, daca acesta a fost constituit, si, in completare, cu intreg patrimoniul lor, iar in caz de insolventa, sunt supuse procedurii simplificate prevazute le Legea nr. 85/2006.

Intreprinzatorul persoana fizica titular al intreprinderii individuale poate angaja terte persoane cu contract individual de munca, inregistrat la Inspectoratul Teritorial al Muncii.

Intreprinderea familiala nu poate angaja terte persoane cu contract de munca.

Persoana fizica autorizata nu poate angaja cu contract de munca terte persoane pentru desfasurarea activitatii pentru care a fost autorizata.
Si intreprinderea individuala, la fel ca PFA-ul pot tine evidenta contabila in partida simpla, deci cheltuielile deductibile sunt aceleasi. O lista cu acestea le gasiti in normele contabilitatii in partida simpla la Titlul F, punctul 43. Normele le gasiti aici: [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2009
balexg, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala ametist ametist Ce deosebiri majore exista in forma de redactare si [u]continut[/u] al actului constitutiv pentru infiintarea unei intreprinderi individuale, fata de cel al ... (vezi toată discuția)
Capital social caprice caprice Buna ziua as avea si eu o intrebare pt cei care ma pot ajuta: intreprinderea individuala are capital social? Si daca nu , atunci ce are? Multumesc! (vezi toată discuția)
Pot sa ma angajez la un pfa? ciupop ciupop Buna ziua, Sunt inginer de profesie ,lucrez cu carte de munca si as vrea sa ma angajez in paralel,ca secretara,2-4 ore pe zi , la un PFA .Ce trebuie sa faca ... (vezi toată discuția)