avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Declaratie FNUASS drepturi de autor
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Declaratie FNUASS drepturi de autor

Buna ziua,

V-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta sa ma lamuresc intr-o problema legata de contributia la asigurarile de sanatate pentru un contract de drepturi de autor. Soţul meu are un asemenea contract cu o societate care îi plăteşte in fiecare luna contributia la sanatate (in sistemul CNAS, de altfel, sotul meu apare ca asigurat). Cu toate acestea, zilele trecute, de la firma a primit un email cu un model de Declaratie catre FNUASS pe care, după ei, ar trebui să o trimită. Păi, din moment ce firma plăteste contributia la sanatate, de ce mai trebuie sa plateasca si el inca o data? Acest lucru l-a făcut din 2010 pana in 2012, cand, conform legii de atunci, cei care obtineau venituri din drepturi de proprietate intelectuala isi plateau singuri asigurarea de sanatate. In iulie 2012 s-a revenit şi firma cu care are contract ii plateste aceasta asigurare (de altfel, in declaratia de venit pe 2013 apar sumele virate in contul asigurarilor sociale de sanatate).
In speranta ca peroraţia mea e inteligibila, va multumesc tuturor celor care imi puteti da un raspuns clar.

Cu multumiri, Monica

Alte discuții în legătură

Cum sa depun declaratia de inventar? kzst kzst Din motive administrative, contabila a placat de la firma, si eu trebuie sa depun declaratiile...dar cum sa depun declaratia de inventar, daca in balanta nu am ... (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate dan1111 dan1111 Sunt persoana fizica autorizata (profesie liberala) si, in acelasi timp si angajat la o societate comerciala, care-mi plateste asigurarea de sanatate conform ... (vezi toată discuția)
Plata cnas andreeatoth555 andreeatoth555 CONTRIBUTIE CNAS VA ROG SA-MI SPUNETI DACA EU SUNT PENSIONARA DE BOALA DIN 19.07.2007 SI AM AVUT UN APARTAMENT INCHIRIAT UNEI FIRME SI PENTRU CARE AM ... (vezi toată discuția)