avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie auto regim taxi
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie auto regim taxi

Doresc sa achizitionez un autoturism de la un dealer autorizat din Romania, pentru desfasurarea activitatii de transport persoane in regim taxi. Conform noilor prevederi legale autoturismele achizitionate in acest scop sunt scutite integral de la plata TVA. Este adevarat? Cu ce documente trebuie sa ma prezint la dealer pentru a putea face dovada, este suficient un Certificat de Inregistrare de la Registrul Comertului?
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 20:15, 31 Ianuarie 2014
daca stiti care este prevederea adica in ce lege se gaseste ma intereseaza si pe mine .
eu nu am auzit de asa ceva .
multumesc.
eu din cate stiu se poate deduce tva in contabilitate nu ca esti scutit de tva.
oricum daca nu esti platitor de tva nu ai ce sa deduci.
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2014
doberv, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare tva autoturism mitika255 mitika255 doresc sa achizitionez un autoturism de la un dealer din romania cu tva deductibil pe intreprindere individuala platitoare de tva. Cum se deduce tva-ul de pe ... (vezi toată discuția)
Tva vanzare autoturisme carolinav93 carolinav93 O societate platitoare de tva, inregistrata in Registrul Operatorilor Intracomunitari a achizitionat autoturisme din UE inregistrate in contabilitate ca ... (vezi toată discuția)
Deducere tva Aurel Aurel Aurel Aurel Buna ziua, Doresc sa achizitionez un autoturism nou, pe SRL! TVA-ul se deduce doar daca fac achizitia in sistem leasing? Din cite am auzit asta ar fi ... (vezi toată discuția)