avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de insertie

Buna,
As dori sa stiu daca optez ca tata sa merg pe stimulentul de insertie de 500lei,pot sa fiu concediat in aceasta perioada de 2 ani ,iar daca pot sa fiu concediat as putea sa intru pe concediu de crestere a copilului in continuare pana la 2 ani cu indemnizatie de 85% din salar.
astept un raspuns de la DVS,
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:57, 5 Februarie 2014
1. OUG nr.111/2010:
art.25 (2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:

a) salariatei/salariatului care se află, după caz, în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an sau de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.

(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.

(4) Prevederile alin. (2) şi (3) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.

2. Asadar, daca optati pentru acordarea stimulentului de insertie, angajatorului ii este interzis sa va concedieze pe toata perioada cat beneficiati de acest stimulent de insertie.
1. Dacă la momentul cererii ati solicitat de la început stimulentul de inserţie, se consideră că v-ati exprimat opţiunea pentru varianta de concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 1 an.

2. Această opţiune nu mai poate fi modificată pe parcurs, însă puteti reveni în CCC, până la împlinirea de către copil a vârstei de un an, cu plata unei indemnizaţii aferente CCC şi puteti continua apoi cu stimulentul de inserţie până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, în situaţia în care va reintoarceti la activitatea profesională înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an.

Interventie moderator:
:rtfm:
DinuBura:

1. - Pentru intrebari pe aceasi problema nu mai deschideti un topic separat.
- Noi vom fi derutati iar dvs. nu veti intelege nimic.

2. Intrati tot pe topicul initial si folositi butonul "raspunde".

DinuBura a scris:
Va rog sa imi spuneti daca am ales varianta cu stimulentul de insertie si firma da faliment dupa 5 luni de exemplu,pot din acel moment sa schimb dosarul si sa trec in continuare pe varianta de indemnizatie de crestere a copilului pina la 2 ani cu 85% din salarul de pe ultimul an lucrat inainte de nasterea copilului??
Astept un raspuns de la dvs,pt. ca sa stiu pe care varianta sa ma duc de la inceput ca tata al copilului.
va multumesc.

1. V-a mai spus, mai sus, ca daca ati optat direct pentru stimulentul de insertie se considera ca ati optat pentru CCC pana la varsta de 1 an.

2. - In aceasta situatie puteti sa intrati oricand in CCC dar numai pana la varsta copilului de 1 an.
- Se va suspenda plata stimulentului de insertie si veti primi indemnizatia pentru CCC.

3. Dupa aceea cand veti avea venituri din salarii puteti oricand sa solicitati plata stimulentului de insertie pana implineste copiliul 2 ani.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc 2 ani, intoarcerea la locul de munca? roxana_pop12 roxana_pop12 Buna ziua. Se poate sa ma intorc la locul de munca, daca am optat pt ccc 2 ani? Daca da, se primeste acel stimulent de 500 lei? multultumesc anticipat ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ramqby ramqby Buna ziua.As dori sa stiu daca optez pentru CCC 2ani,apoi ma razgandesc si dupa o luna vreau sa merg la munca,primesc pentru restul perioadei ... (vezi toată discuția)
Ccc Monica21 Monica21 Urmeaza sa nasc luna aceasta si sunt detasata de aproape 2 ani la o institutie. As vrea sa ma intorc cat mai repede la munca insa societatea la care sunt ... (vezi toată discuția)