in situatia in care am declaratie facuta la notar de la frati si parinti prin care imi ramane casa dupa moarte parintilor(decedati) .
cat m-ar costa in baza acestor declaratii facute acum aproximativ 6 ani sa trec casa pe numele meu ?
Nu se poatein baza acelr declaratii. Trebuie sa dezbateti succesiunile dupa parinti. Merge la notarul de pe raza judecatoriei unde defunctii dvs parinti au avut ultimul domiciliu. Dclaratiile facute de frati si parinti cat timp parintii dvs erau in viata sunt nule, orice pact asupra unei succesiuni ndeschise este interzis, succesiunile se deschid prin moarte.
frati au semnat (la notar cu act legalizat) ca dupa moartea mamei care ramasese in viata atunci eu sa primesc casa ,mai am nevoie de semnaturile lor? (avocatul mi-a spus ca NU)
domnul avocat cu care am facut actele atunci ne-a spus ca ne costa 3000 de lei ca sa ne treaca casa pe numele nostru .
Nu stiu ce avocat era domnul .....va repet pactul asupra unei succesiuni nedeschise este nul! Trebuie sa dezbateti succesiunile dupa parinti. Facetice v am spus,mergeti la notar si va va calcula. De abia acum fratii pot da declaratie de renuntare la succesiune .
Actele semnate la notar dupa moartea tatalui si inainte de moartea mamei inseamna doar renuntarea la mostenirea cuvenita fratilor din partea tatalui (50 % din casa, in mod obisnuit).
Acum fratii vor trebui sa vina la notar si sa declare ca renunta la mostenire si din partea mamei.
Abia atunci veti putea face actele pe numele dumneavoastra.