avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil pe contract drepturi de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil pe contract drepturi de autor

Buna ziua.As dori sa stiu si eu ,bineinteles daca se poate, daca am un contract de drepturi de autor la o firma ,si sunt insarcinata(5 luni),beneficiez de indemnizatia crestere copil?Nu am avut contract de munca in cele 5 luni,decat acest contract drepturi de autor.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:06, 2 Februarie 2014
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului , singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

Veniturile realizate in baza unui contract de drepturi de autor se iau in considerare la stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru CCC.
Spuneti data prezumata a nasterii copilului si ce statul ati avut in cele 3-4 luni inainte de a ramane gravida.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil IoStudent IoStudent Buna ziua, M-am angajat de curand si am contract pe termen determinat (6 luni, urmand ca dupa cele 6 luni sa mi se prelungeasca contractul pe urmatoarele 6 ... (vezi toată discuția)
Indemnizație creștere copil Mirelaionita12 Mirelaionita12 Buna ziua!Sunt gravida si urmează sa nasc in noiembrie 2016.Intrebarea mea către dvs este următoarea :daca in perioada 01.10.2010-25.08.2015 am lucrat ... (vezi toată discuția)
Indemnizație Deea Denis Deea Denis Bună ziua! Dacă eu sunt pensionară, grad 3, pensie 704lei, aș putea beneficia de indemnizație creștere copil? Mulțumesc anticipat! (vezi toată discuția)