Am o locuinta sociala, inchiriata de la primarie. Am luat-o in ultimul grad de devastare, am luat-o preluand inclusiv datoriile fostului proprietar. Am investit sume considerabile, in utilitati, termopan, etc... Am recompartimentat spatiul initial (care era o camera de 40 mp, singura) in apartament (2 camere, hol, baie, bucatarie). Imi place cum a iesit.
Anul acesta a inceput o reabilitare de la primarie. Refacut fatada, facut mansarda si alte locuinte acolo, pus termopan.
Am aceptat schimbarea geamului meu termopan, chiar daca geamurile noi sunt mai slabe calitativ (fara sticla low-e), pentru ca sunt constient ca aspectul unitar al fatadei blocului este un element important. Numai ca am inteles ca vor sa faca si recompartimentarea caselor. Baie. bucatarie, o camera. Este un lucru pe care eu il consider inacceptabil. Pot fi obligat sa accept modificarile pe care ar vrea ei sa le faca?
multumesc, din pacate speram sa am si eu ceva drepturi in urma contractului pe care l-am semnat cu ei. in cazul in care ma opun, (de fapt o sa fim mai multi in situatia asta, care am investit mult si speram sa ajungem la o intelegere amiabila cu primaria. desi ei cam o tin una si buna: "banii au fost alocati si trebuie cheltuiti", pesemne la botosani nu a ajuns criza...) solutia primariei de a intra la mine in casa e sa obtina o hotarare judecatoreasca?
Sunt de acord sa-i las sa traga apa, canalizare, utilitati pentru cei care vor sta la mansarda, desi eu la vremea mea am platit construirea instalatiei, care e facuta privat, dar atat.
Buna ziua,
Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare referitoare la cumpararea locuintelor sociale.
Locuiesc intr-un apartament de 3 cam, cf 2 , cu titlu de locuinta sociala, pe care am primit-o in urma evacuarii dintr-un apartament revendicat ( nationalizat ).
As vrea sa stiu daca pot sa cumpar acest apartament, si ce sanse as avea daca ma judec cu primaria, ca sa treaca acest imobil din fondul de stat in fondul privat?
Mentionez ca imobilul respectiv a fost cumparat de catre primarie prin licitatie publica, de pe piata libera.
Va multumesc pentru timpul acordat
Gabriela