avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept la mostenire

mama a murit in urma cu 6 luni ,sintem 2 frati unul din frati vrea sa impartim averea care o avem drept mostenire dupa mama. Mentionez ca tata traieste. va multumesc.
Da, se poate!

Se va face succesiunea de pe urma mamei; dreptul a mostenire de pe urma mamei revine, in cote egale, sotului supravietuitor + copiii din casatorie si din afara casatoriei (daca exista) .
Din ce avea mama la data decesului ( probabil 1/2 din averea parintilor daca era comuna), tata mosteneste 1/4 daca mai erau casatoriti la data decesului, iar copiii vor imparti egal 3/4.
Cum anume vrea sa impartiti? Sa vindeti bunurile, sa le luati fiecare partea lui din bunuri, fizic? Sau la ce va referiti in mod exact?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare succesiune dovleacmihaela dovleacmihaela buna ziua . daca in urma decedatului au ramas ca mostenitori sotia supravietuitoare si o sora infiata doar de tatal decedatului (mama decedatului fiind ... (vezi toată discuția)
Drepturi mostenire in caz de deces (pentru bunuri dobandite inainte de casatorie) irinadionescu irinadionescu Buna ziua, Tatal meu a decedat recent, iar acum urmeaza a fi facuta succesiunea (mostenitori fiind eu, fratele meu si sotia tatalui). Mentionez ca acesta ... (vezi toată discuția)
Succesiune Alexa2019Nick Alexa2019Nick Bună ziua. Imi puteți spune ce procent din moștenire ii revine soțului supraviețuitor in aceasta situație? Soția a rămasă și 4 copii. Singura avere ... (vezi toată discuția)