avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia de crestere copil

Buna ziua. Am o prietena care pe data de 1 oct s-a angajat cu 8 ore. In noiembrie s-a angajat si in alta parte dar cu 4 ore. Din ianuarie
a fost timp de 10 zile numai cu 4 ore pt ca au concediat-o cei la care lucre cu 8 ore. Din 1 februarie s-a angajat dinou cu 8 ore dar a ramas si la 4 ore la societatea unde era deja. Daca a ramas insarcinata, va beneficia de indemnizatia de crestere copil? Va naste in noiembrie. Adica ma refer la faptul ca are numai 4 ore timp de 10 zile in luna ianuarie. Nu are in schimb nicio zi pierduta incepand cu luna octombrie 2013.
Este obligatoriu sa ai numai 8 ore in ultimele 12 luni anterioare nasterii? Aici nu stie ea si este ingrijorata ca numai poate beneficia de aceasta indemnizatie din cauza acelor 10 zile in care are numai 4 ore ci nu 8.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: rebecavalentina , utilizator 12:48, 3 Februarie 2014
1. Daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) are venituri din salarii sau perioade asimilate (concedii medicale, concediu de maternitate etc.) va putea beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).

2. Nu are importanta daca are program full-time sau part-time sau ce salariu are.

3. La calcularea indmnizatiei pentru CCC se vor avea in vedere toatre veniturile nete din 12 luni eligibile, de la toti angajatorii.

Adica va beneficia de indemnizatia de crestere copil, nu? ea credea ca treb sa ai obligatoriu numai 8 ore in 12 luni.
1. Eu credeam ca am scris pe inteles in raspunsul precedent:
2. Nu are importanta daca are program full-time sau part-time sau ce salariu are.

2. Indiferent ca lucreaza cu 8 ore pe zi sau mai putin va putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Hcipriana Hcipriana Buna ziua! Am o mare nelamurire... Sunt insarcinata in 1 luna si sunt angajata de 1 saptamana. Se poate sa iau indemnizatia pentru crestere copilului daca am ... (vezi toată discuția)
Intrerupere pe cartea de munca bratutandreea bratutandreea buna ziua ,am si eu rugamintea sa primesc un raspuns la uramtoarea intrebare am 5 luni pe cartea de munca 8 ore pe data de 24 03 2016 mi s.a incheiat ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate hela hela Pot beneficia de indemnizatie concediu de maternitate,daca o sa nasc in iunie si pana la 1 septembrie am avut carte de munca pe 4 ore lucrate,respectiv ,dupa 1 ... (vezi toată discuția)